Ηράκλειο: 23oC

Πίτσα με κασέρι Ξάνθης, ζαμπόν, μανιτάρια και ξερή ρίγανη

04.03.2025, 22:54

Οι σπιτικές πίτσες έχουν άλλη νοστιμιά!

Ετοιμάστε αυτήν την υπέροχη πίτσα με κασέρι Ξάνθης, ζαμπόν, μανιτάρια και ξερή ρίγανη και θα ευχαριστηθείτε, εσείς και οι φίλοι σας!

Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα 36 – 38 εκ.

Σπιτική ζύμη

  • 1/2 φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 130 ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 50 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (δίνει στην πίτσα έξτρα ρουστίκ νοστιμιά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και 20 ml ελαιόλαδο

Για την πίτσα

  • 4 – 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο (προτιμότερο Ξάνθης – το βρίσκετε σε καλά μπακάλικα)
  • 100 γρ. ζαμπόν μπούτι (προτιμότερο Δράμας) ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες.
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για την πίτσα με κασέρι Ξάνθης, ζαμπόν, μανιτάρια και ξερή ρίγανη ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.

Για την πίτσα

  1. Απλώνουμε στη ζύμη και την σάλτσα ντομάτας.
  2. Από πάνω ομοιόμορφα απλώνουμε την μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες.
  3. Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια το κασέρι τριμμένο, το ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο και λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες.
  4. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε στους 220° C για 13 – 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
  5. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και την ρίγανη ξερή τριμμένη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Προς απόσυρση το πρώην Φρουραρχείο Αγίου Νικολάου από την ηλεκτρονική δημοπρασία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Κόσμος

Γάζα: Επιχείρηση ανεύρεσης σορών ομήρων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κόσμος

Γαλλία: Δυο αδέρφια έμεναν 57 χρόνια στην ίδια πόλη και δεν γνωριζόντουσαν!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Style

Έλενα Χριστοπούλου: «Θέλω να κοιτάω τον άλλον στα μάτια και να είμαι καθαρή»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

«Λαμπάδιασε» αυτοκίνητο στη Λιοσίων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Κόσμος

Αμηχανία Καρόλου σε ερώτηση διαδηλωτή για τον πρίγκιπα Άντριου και τον Επστάιν (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης σε βάρος της 54χρονης στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Κόσμος

ΗΠΑ: Πανικός σε αυτοκινητόδρομο με αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού αεροπλάνου (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 54 λεπτά
Ελλάδα

Δύο μαθητές συμμετείχαν σε παρέλαση σε χωριό της Καρύστου – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεπερνούν τους 300.000 οι νέοι εργαζόμενοι που θα μπουν στο σύστημα από τις 3/11

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →