Οι σπιτικές πίτσες έχουν άλλη νοστιμιά!
Ετοιμάστε αυτήν την υπέροχη πίτσα με κασέρι Ξάνθης, ζαμπόν, μανιτάρια και ξερή ρίγανη και θα ευχαριστηθείτε, εσείς και οι φίλοι σας!
Υλικά
Μερίδες: για 1 πίτσα 36 – 38 εκ.
Σπιτική ζύμη
- 1/2 φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά
- 130 ml χλιαρό νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 50 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (δίνει στην πίτσα έξτρα ρουστίκ νοστιμιά)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και 20 ml ελαιόλαδο
Για την πίτσα
- 4 – 5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο (προτιμότερο Ξάνθης – το βρίσκετε σε καλά μπακάλικα)
- 100 γρ. ζαμπόν μπούτι (προτιμότερο Δράμας) ψιλοκομμένο
- 150 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες.
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
Διαδικασία
Ζύμη
- Για την πίτσα με κασέρι Ξάνθης, ζαμπόν, μανιτάρια και ξερή ρίγανη ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.
Για την πίτσα
- Απλώνουμε στη ζύμη και την σάλτσα ντομάτας.
- Από πάνω ομοιόμορφα απλώνουμε την μοτσαρέλα, σε λεπτές ροδέλες.
- Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια το κασέρι τριμμένο, το ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο και λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε στους 220° C για 13 – 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
- Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και την ρίγανη ξερή τριμμένη και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
Τραγωδία στον Πειραιά: Ταξιτζής πέθανε πάνω στο τιμόνι