Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Τα παντζάρια χαρίζουν γλύκα ενώ το πέστο ρόκας δίνει ελαφρώς πικάντικο χαρακτήρα σε αυτή την ιδιαίτερη μακαρονάδα.
Μακαρονάδα με παντζάρια και πέστο ρόκας
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 100 γρ. ρόκα
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 300 γρ. βραστά παντζάρια (έτοιμα από βάζο) σε μικρά κομμάτια
- αλάτι, ροζ πιπέρι (αν έχουμε)
- ξύσμα και χυμό 1 ακέρωτου λεμονιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με παντζάρια, ξεκινάμε και ζεματίζουμε τη ρόκα σε βραστό νερό, την κρυώνουμε και τη στεγνώνουμε.
- Τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, τη παρμεζάνα και το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κρατάμε το φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά και το ανακατεύουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με το πέστο για να γίνει σάλτσα.
- Βράζουμε για 1 λεπτό και το ρίχνουμε στις ταλιατέλες, έτσι ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και χυμό από το λεμόνι.
- Τα ρίχνουμε στις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στο Γάζι