Ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με μανιτάρια και ανθότυρο για όσους λατρεύουν τα μακαρόνια και όχι μόνο…
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια (μεγάλο μέγεθος)
30 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
500 ml γάλα πλήρες
200 ml λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
250 ml ζωμό μανιταριών ή λαχανικών ζεστό
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για τη γέμιση
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
500 γρ. μικρά μανιτάρια (brown, πορτομπέλο ή ανάμεικτα) σε λεπτές φέτες
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το ανθότυρο με το μετσοβόνε.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το δεντρολίβανο.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Βήμα 4ο
Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 5ο
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.
Βήμα 6ο
Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια 80 γρ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να καβουρντιστεί. Σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 7ο
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και μετά το γάλα μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε στο μείγμα 50 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο μετσοβόνε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Βήμα 8ο
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ 3-4 κ.σ. κρέμα. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα των μανιταριών και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια του φαγητού.
Συνταγή: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΔΩΡΙΤΗ
Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Πηγή: vita.gr

Δημοφιλή
Γνωστός τραγουδιστής υπέβαλε μήνυση εναντίον της πρώην συντρόφου του - Της πέρασαν χειροπέδες
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
Πέντε «μοιραία» λάθη που κάνουν οι άνδρες στο σεξ – Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί
Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος για τον γιο του: «Δεν μας έλεγαν οι γιατροί αν θα τα καταφέρει»
«Είδα τον ευχούλη»: Η αντίδραση αγρότη στο First Dates όταν είδε ότι το ραντεβού του είχε αξύριστες μασχάλες...
Viral η Καραμήτρου στη προσπάθεια της να μην γελάσει με τα μαλλιά του μελισσοκόμου on air (βίντεο)
Κρήτη: Τραγωδία με 29χρονο - Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο
Ηράκλειο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βορίδη σε εστιατόριο - Δείτε βίντεο από την στιγμή
Μαρία Σολωμού: «Έχω αρκετό καιρό τώρα που παλεύω για την αγχώδη διαταραχή» (βίντεο)