Ηράκλειο: 25oC

Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο

30.11.2024, 16:23

Ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών με μανιτάρια και ανθότυρο για όσους λατρεύουν τα μακαρόνια και όχι μόνο…

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια (μεγάλο μέγεθος)
30 γρ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο
500 ml γάλα πλήρες
200 ml λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
250 ml ζωμό μανιταριών ή λαχανικών ζεστό
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τη γέμιση

1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
500 γρ. μικρά μανιτάρια (brown, πορτομπέλο ή ανάμεικτα) σε λεπτές φέτες
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί) τριμμένο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το ανθότυρο με το μετσοβόνε.

Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το δεντρολίβανο.

Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Βήμα 4ο
Αφαιρούμε το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 5ο
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο.

Βήμα 6ο
Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια 80 γρ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να καβουρντιστεί. Σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 7ο
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και μετά το γάλα μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε στο μείγμα 50 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο μετσοβόνε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Βήμα 8ο
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ 3-4 κ.σ. κρέμα. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα των μανιταριών και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια του φαγητού.

Συνταγή: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΔΩΡΙΤΗ

Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πηγή: vita.gr

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα θρανία – Συμβουλές για γονείς και μαθητές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ηράκλειο

Αποκλεισμός ΑμεΑ από διορισμό στην Περιφέρεια Κρήτης – Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Νέο τροχαίο με τραυματισμό στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης (φωτογραφία)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Αθλητικά

Ελλάδα – Ισραήλ: Η μάχη της Εθνικής για την οκτάδα του Eurobasket 2025

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καλυδωνίας – Ραβδούχα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Style

Το «ματωμένο φεγγάρι» φωτίζει απόψε τον ελληνικό ουρανό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Ηράκλειο

Ξεκίνησε η σταδιακή υδροδότηση του Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Υγεία

ΔΕΠΥ: 8 λόγοι που αυξάνονται οι διαγνώσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Σοκαριστικό βίντεο δείχνει ανήλικο να χτυπά ηλικιωμένο στη μέση του δρόμου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια από φίλοι σου θα γίνουν εχθροί σου, μέσα σε μια στιγμή

Διαβάστε περισσότερα