Δείτε πως να τους φτιάξετε
Μια συνταγή για τραγανούς πατατοκεφτέδες που πανάρονται σε σιμιγδάλι και έχουν άφθονα μυρωδικά και πικάντικο κασέρι.
20′ προετοιμασία
1 ώρα και 30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50′
Υλικά
Τεμάχια: 20
8 μέτριες πατάτες, καλά πλυμένες
100-130 γρ. πικάντικο κασέρι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
8 κουτ. σούπας αλεύρι
6 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, για το πανάρισμα
λάδι, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τους πατατοκεφτέδες παναρισμένους σε σιμιγδάλι, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες, με τις φλούδες τους, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό και να πλάθεται εύκολα, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθουμε κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και περνάμε τα κεφτεδάκια ώστε να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ κατσαρολάκι, ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους. Τηγανίζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο, η πόλη που δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα
Τραγωδία στον Μυλοπόταμο - Εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι και με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν τις παράνομες επιδοτήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις άνω των 120.000 ευρώ ελέγχεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Κωνσταντίνος Ανεστίδης
Νέα ανείπωτη τραγωδία - Μία νεκρή σε τροχαίο δυστύχημα
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Ανησυχία στα Χανιά για ρήγμα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων (Φωτογραφίες)
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται συλλήψεις εγκληματικών οργανώσεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Βεβήλωσαν την φάτνη στην Πλατεία Ελευθερίας!