Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Πιτάκια με συκωτάκια, κάστανα και ρύζι

03.12.2024, 0:01

Η ιδιαίτερη, πλούσια και αρωματική γέμιση τα κάνει ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυτά τα πιτάκια με συκωτάκια, κάστανα και ρύζι είναι η απόλυτη γιορτινή λιχουδιά. Η ιδιαίτερη, πλούσια και αρωματική γέμιση τα κάνει ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και εκλεκτό μεζέ σε κάθε γιορτινή περίσταση.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 30 ml μπράντι
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 800 ml ζωμός κότας
  • 30 γρ. κουκουνάρια
  • 20 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. κάστανα βρασμένα, τριμμένα
  • ξύσμα από 1/4 του πορτοκαλιού
  • 100 ml ελαιόλαδο+για τα φύλλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τα πιτάκια με συκωτάκια, κάστανα και ρύζι, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μετρημένο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερό και φρέσκο, και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για να λαδωθεί λίγο και αυτό και σβήνουμε με το μπράντι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και το ζωμό κότας.
  • Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τα κάστανα, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αποσύρουμε, αφαιρούμε τους γλυκάνισους και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και απλώνουμε έναν έναν τους δίσκους ζύμης. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζουμε από λίγη γέμιση, διπλώνουμε το φύλλο σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες του ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.
  • Τα αραδιάζουμε στη λαδόκολλα, τα αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 2 λεπτά
Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Άνδρας έπεσε από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Μέσα σε 2,5 λεπτά άνοιξαν Ι.Χ., το πήραν και έγιναν καπνός – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Οικονομία

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Μπαράζ πληρωμών και αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Τέρμα τα γκάζια: Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 161 χλμ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οπτικές ίνες παντού με το απόλυτο «χάος» σε κάθε γειτονιά – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Αθλητικά

NBA: Σκληρά μέτρα κατά του παράνομου στοιχηματισμού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ηράκλειο

Προσοχή! «Καμπανάκι» από τον Δήμο Μαλεβιζίου για την επερχόμενη κακοκαιρία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ελλάδα

Φοινικούντα: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος για συνέργεια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Κρήτη

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Ελλάδα

Αμετάκλητοι οι αγρότες: Χριστούγεννα με αγροτικά μπλόκα

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →