Το κόστος να ξεπερνά τα 3 ευρώ στην Αθήνα και πλησιάζει τα 5 ή 5,5 ευρώ
Το σουβλάκι, που αποτελεί εθνικό junk food της Ελλάδας για περίπου έναν αιώνα, ξεκίνησε από το κεμπαμπτζίδικο Αιγυπτιακόν του Ισαάκ Μερακλίδη. Από την αρχή, απέκτησε τη φήμη του πιο λαϊκού φαγητού, καθώς το Αιγυπτιακόν άνοιξε στη λαϊκή γειτονιά της Νίκαιας.
Σήμερα, η τιμή του σουβλακιού αυξάνεται συνεχώς, με το κόστος να ξεπερνά τα 3 ευρώ στην Αθήνα και να πλησιάζει τα 5 ή 5,5 ευρώ.
Με τη βοήθεια του Τάσου Μπρεκουλάκη, δημοσιογράφου και συγγραφέα του βιβλίου “Σουβλάκι”, του συνιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου “Νικαράγουα” στον Πειραιά, και του Ινστιτούτου Καταναλωτή, εξετάζονται οι λόγοι πίσω από αυτή την αύξηση της τιμής και αν αυτή θα οδηγήσει στην αλλαγή του παραδοσιακού χαρακτήρα του σουβλακιού.
Πηγή: reader.gr
Δημοφιλή
Xανιά: Σε εξέλιξη η εκκένωση οικισμών λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς
Φωτιά στα Χανιά: Στάχτη 4 κατοικίες και ένας ναός - Πνέουν άνεμοι δέκα μποφόρ
ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες
Φωτιά στην Εύβοια: Στις φλόγες τυλίχθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα (βίντεο)
Τραγωδία στην Σέριφο: 22χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα
Οι καπνοί της φωτιάς στα Κύθηρα πλησιάζουν την Αφρική – Εντυπωσιακό βίντεο από δορυφόρο
Μεσαρά: Mεγάλη φωτιά στα Αστερούσια - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Απολαυστικό βίντεο: Γοριλάκι οδηγεί τον γονιό του σε απόγνωση με τις σκανδαλιές του
Σάλος στη Ζάκυνθο: Έκαναν διαγωνισμό στοματικού σεξ σε νυχτερινό μαγαζί – Δείτε το προκλητικό βίντεο