Δείτε τη συνταγή
Η μαρμελάδα λωτού είναι η ιδανική συνταγή για να απολαμβάνετε το φθινοπωρινό φρούτο όλο τον χρόνο. Με τη φυσική του γλύκα και το διακριτικό του άρωμα, ο λωτός γίνεται μια θαυμάσια μαρμελάδα, που ταιριάζει τόσο σε πρωινό με φρυγανιές και βούτυρο όσο και σε γλυκιές παρασκευές.
Υλικά
- 1 κιλό ώριμοι λωτοί, καθαρισμένοι
- 200 ml χυμός πορτοκαλιού
- 600 γρ. ζάχαρη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
- Για τη μαρμελάδα λωτός, ξεκινάμε ξεφλουδίζοντας τους λωτούς και τους κόβουμε σε κομμάτια.
- Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα ξύσματα και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο. Αν θέλουμε, με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα για να διαλυθούν όσα κομμάτια έχουν απομείνει.
- Μόλις δέσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε άλλα 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντοπίστηκαν τα πρώτα 100 ΑΦΜ με παράνομες επιδοτήσεις και στην Κρήτη
Κρήτη: Σεισμός 3,2 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου
Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για την οικογένεια Βελημβασάκη
Κρήτη: 250 αδέσποτα πρόβατα μάζεψε η αστυνομία - Ψάχνουν τους ιδιοκτήτες
Κρήτη: Κάνουν μπάνιο δίπλα στα λύματα - Εικόνες ντροπής σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κατασχέσεις περιουσίας - Ποιοι δεν γλιτώνουν με τίποτα
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
«Νέκρα στην Σαντορίνη, η Κρήτη είναι φίσκα»: Αλλάζει ο χάρτης των διακοπών στην Ελλάδα - Ποια νησιά εγκαταλείπουν οι τουρίστες
Ο γραμματέας που «φεύγει με το κεφάλι ψηλά» και ο δήμαρχος που «δεν αντέχει συνεργάτες με άποψη»