Μπορούμε να το φάμε ως γλυκό σνακ ή να το κόψουμε και να το προσθέσουμε σε ένα φαγητό
Το πεστίλι είναι μια παρασκευή από πολτοποιημένο φρούτο και σιρόπι που απλώνεται πολύ λεπτό σαν φιλμ και ξεραίνεται. Μπορούμε να το φάμε ως γλυκό σνακ ή να το κόψουμε και να το προσθέσουμε σε ένα φαγητό για να δώσουμε μια γλυκόξινη γεύση φρούτου. Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
- 1 κιλό μήλα κόκκινα ή Τριπόλεως
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 ml νερό
- 50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 4 φέτες λεμόνι
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
- Για το πεστίλι μήλου, ξεκινάμε καθαρίζοντας τα μήλα βάζοντας τα κομμάτια που κόβουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη, τις φέτες λεμονιού και το μετρημένο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς (περίπου 15-20 λεπτά).
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν πολυκόφτη, προσθέτουμε το μέλι και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένα όσο το δυνατόν πιο λείο μείγμα.
- Το αδειάζουμε σε επιφάνεια σιλικόνης και με μια σπάτουλα το απλώνουμε αμέσως έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα λεπτό ομοιόμορφο φιλμ ελάχιστων χιλιοστών, σχεδόν διάφανο. Ή το αδειάζουμε κουταλιά κουταλιά και το απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού. Αν δεν έχουμε επιφάνεια σιλικόνης, μπορούμε να το απλώσουμε πάνω σε λαδόκολλα, με τη διαφορά ότι, όταν στεγνώσει, δεν θα είναι λείο στο πίσω μέρος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C και βάζουμε μέσα το πεστίλι για 6-8 ώρες, μέχρι να στεγνώσει καλά. Ο χρόνος εξαρτάται και από το ποσό παχύ το έχουμε απλώσει.
- Μόλις αφυδατωθεί εντελώς και δεν κολλάει στο χέρι, το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Το κόβουμε σε λωρίδες με ένα ψαλίδι, τις οποίες τυλίγουμε σε ρολά και τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο ή σε γυάλινο τάπερ, σε ξηρό μέρος, για περίπου 1 μήνα ή στην κατάψυξη για περισσότερο. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, μπορούμε να τα τυλίξουμε με λαδόκολλα.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
«Ντου» της ΕΛΑΣ σε στριπτιτζάδικα - Πέντε συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων- Δείτε φωτό
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου