Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Συνταγή για Πεστίλι μήλου

05.12.2024, 0:16

Μπορούμε να το φάμε ως γλυκό σνακ ή να το κόψουμε και να το προσθέσουμε σε ένα φαγητό

Το πεστίλι είναι μια παρασκευή από πολτοποιημένο φρούτο και σιρόπι που απλώνεται πολύ λεπτό σαν φιλμ και ξεραίνεται. Μπορούμε να το φάμε ως γλυκό σνακ ή να το κόψουμε και να το προσθέσουμε σε ένα φαγητό για να δώσουμε μια γλυκόξινη γεύση φρούτου. Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα κόκκινα ή Τριπόλεως
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml νερό
  • 50 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 4 φέτες λεμόνι
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

  • Για το πεστίλι μήλου, ξεκινάμε καθαρίζοντας τα μήλα βάζοντας τα κομμάτια που κόβουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη, τις φέτες λεμονιού και το μετρημένο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς (περίπου 15-20 λεπτά).
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν πολυκόφτη, προσθέτουμε το μέλι και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένα όσο το δυνατόν πιο λείο μείγμα.
  • Το αδειάζουμε σε επιφάνεια σιλικόνης και με μια σπάτουλα το απλώνουμε αμέσως έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα λεπτό ομοιόμορφο φιλμ ελάχιστων χιλιοστών, σχεδόν διάφανο. Ή το αδειάζουμε κουταλιά κουταλιά και το απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού. Αν δεν έχουμε επιφάνεια σιλικόνης, μπορούμε να το απλώσουμε πάνω σε λαδόκολλα, με τη διαφορά ότι, όταν στεγνώσει, δεν θα είναι λείο στο πίσω μέρος.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C και βάζουμε μέσα το πεστίλι για 6-8 ώρες, μέχρι να στεγνώσει καλά. Ο χρόνος εξαρτάται και από το ποσό παχύ το έχουμε απλώσει.
  • Μόλις αφυδατωθεί εντελώς και δεν κολλάει στο χέρι, το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Το κόβουμε σε λωρίδες με ένα ψαλίδι, τις οποίες τυλίγουμε σε ρολά και τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο ή σε γυάλινο τάπερ, σε ξηρό μέρος, για περίπου 1 μήνα ή στην κατάψυξη για περισσότερο. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, μπορούμε να τα τυλίξουμε με λαδόκολλα.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Σοκ! Περιπολικό παρέσυρε γυναίκα – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: Oλοκληρώθηκε η συγκρότηση των οργάνων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Ήττες για τις ομάδες Κ19 και Κ15

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Καισαριανή: Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Χριστούγεννα 2025: Οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ελλάδα

Πώς δρούσε το κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία – Βασανιστήρια σε όσους δεν τηρούσαν τους «κανόνες πειθαρχίας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Αθλητικά

Καινουργιάκης: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο αγώνα» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Ελλάδα

Νίκος Γιαννόπουλος: «Με εξοργίζει ότι ενώ κατήγγειλα κάτι συγκεκριμένο βρίσκομαι στη θέση του κατηγορούμενου» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Βίαιο περιστατικό μεταξύ ανήλικων με θύμα μία 13χρονη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Οικονομία

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →