Αναλυτικά η συνταγή
Πεντάνοστιμο το ρολό κοτόπουλο με όποια γέμιση μας αρέσει να το μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα με μπόλικα λαχανικά, που θα μας δώσουν στο τέλος μια ωραία, πυκνή σάλτσα.
Ένα ρολό της ευκολίας μας έδειξε πώς να φτιάχνουμε ο Ισίδωρος Ρισκάκης, που ακολούθησε τη ναυτική παράδοση του νησιού του, της Χίου και εδώ και χρόνια μπαρκάρει σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη και καλοταΐζει τα πληρώματα. Στα καράβια, το βράδυ της Πέμπτης είναι συχνά ημέρα για κοτόπουλο, και τέτοιες συνταγές με έτοιμο γεμιστό κοτόπουλο ρολό διευκολύνουν πολύ τον καραβομάγειρα. Συνοδεύουμε με πιλάφι, σκέτο ή ανάμεικτο με έτοιμο μείγμα κατεψυγμένων λαχανικών, που θα μαγειρέψουμε στον ατμό και στο τέλος θα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
15′ προετοιμασία
1 ώρα και 10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25′
Υλικά
Μερίδες: 6
1 έτοιμο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με όποια γέμιση θέλουμε
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, ολόκληρες και σπασμένες
4 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
4 μέτρια καρότα, χοντροκομμένα
400 ml λευκό ξηρό κρασί
1.200 ml ζωμός κοτόπουλου, ζεστός
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το ρολό κοτόπουλου, ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε σχετικά δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ρολό κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει καλά και ομοιόμορφα παντού. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.
Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γλυκάνουν. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το ρολό κοτόπουλο με τα ζουμάκια που άφησε στην πιατέλα και σκορπίζουμε γύρω του τα καρότα.
Σοτάρουμε όλα μαζί για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε ζωμό τόσο ώστε ίσα να καλύψει το ρολό και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να μείνει άφθονη σάλτσα στην κατσαρόλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το ρολό, το αφήνουμε σε μια πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Σουρώνουμε τη σάλτσα με τα λαχανικά μέσα από ψιλό σουρωτήρι που τοποθετούμε πάνω από μια άλλη, μικρότερη κατσαρόλα και πιέζουμε τα λαχανικά με ξύλινη κουτάλα για να μισολιώσουν και να βγάλουν όλη τη νοστιμιά τους.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Αφαιρούμε το δίχτυ με το οποίο συνήθως είναι τυλιγμένο το ρολό κοτόπουλο και το κόβουμε σε φέτες.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα και βρασμένα ή με πουρέ πατάτας.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Αδιανόητο τροχαίο: ΙΧ τούμπαρε και προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού
Θρίλερ με την εξαφάνιση του Αλέξη Τσικόπουλου: Βίντεο δείχνει τον γιατρό λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη του