Ηράκλειο: 34oC

Ντιπ με αβοκάντο και ψιλά φασόλια

10.12.2024, 0:01

Eίναι μία εύκολη συνταγή 

Ένα ταπεράκι με αυτό το απίθανο ντιπ και μια ποικιλία από κριτσίνια κάθε λογής είναι η ιδέα μας για ένα ορεκτικό έξτρα απολαυστικό, ό,τι άλλο κι αν περιέχει το καλάθι του πικνίκ.

Υλικά

  • 2 μικρά ώριμα, αλλά σφιχτά αβοκάντο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. φασόλια canellini σε κονσέρβα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελί), στραγγισμένα (ή περίπου 300 γρ. φασόλια βανίλιες Φενεού ΠΟΠ, μουσκεμένα αποβραδίς σε νερό, βρα- σμένα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, στραγγισμένα)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρος σε σκόνη
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • από 1 κουτ. γλυκού ηλιόσποροι και κολοκυθόσποροι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε το ντιπ με αβοκάντο και ψιλά φασόλια χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά εκτός από τους σπόρους, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα λεία.
  • Αν προκύψει πολύ σφιχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.
  • Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και τους κολοκυθόσπορους και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε με κριτσίνια της αρεσκείας μας.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment