Η σύγκριση των δύο ειδών
Τελικά το μοσχαρίσιο ή το χοιρινό κρέας είναι καλύτερο στη διατροφή; Η απάντηση, όπως αναφέρουν οι διατροφολόγοι, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Κι αυτό γιατί τα θρεπτικά συστατικά κάθε τύπου κρέατος διαφέρουν ανάλογα με το κομμάτι που θα επιλέξει ο καθένας στο πιάτο του.
Σημαντικός βέβαια είναι και ο τρόπος που θα επιλέξει κάποιος να μαγειρέψει το κρέας, αφού κι αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διατροφική του αξία.
Η σύγκριση των δύο ειδών
Χοιρινό (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 0,9 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 27 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g
Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2 g
Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,6 g
Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,6 g
Μοσχάρι (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 2,1 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 26 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g (Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2,5 g, Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,7 g, Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,3 g)
Πηγή: newsbomb.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»