Αναλυτικά η συνταγή
Πως να νοστιμεύσουμε αυτούς τους τραγανούς πατατοκεφτέδες που πανάρονται σε σιμιγδάλι; Με άφθονα μυρωδικά και πικάντικο κασέρι
20′ προετοιμασία
1 ώρα και 30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50′
Υλικά
Τεμάχια: 20
8 μέτριες πατάτες, καλά πλυμένες
100-130 γρ. πικάντικο κασέρι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
8 κουτ. σούπας αλεύρι
6 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, για το πανάρισμα
λάδι, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τους πατατοκεφτέδες παναρισμένους σε σιμιγδάλι, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες, με τις φλούδες τους, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό και να πλάθεται εύκολα, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθουμε κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και περνάμε τα κεφτεδάκια ώστε να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ κατσαρολάκι, ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους. Τηγανίζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντοπίστηκαν τα πρώτα 100 ΑΦΜ με παράνομες επιδοτήσεις και στην Κρήτη
Κρήτη: Σεισμός 3,2 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου
Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για την οικογένεια Βελημβασάκη
Κρήτη: 250 αδέσποτα πρόβατα μάζεψε η αστυνομία - Ψάχνουν τους ιδιοκτήτες
Κρήτη: Κάνουν μπάνιο δίπλα στα λύματα - Εικόνες ντροπής σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κατασχέσεις περιουσίας - Ποιοι δεν γλιτώνουν με τίποτα
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
«Νέκρα στην Σαντορίνη, η Κρήτη είναι φίσκα»: Αλλάζει ο χάρτης των διακοπών στην Ελλάδα - Ποια νησιά εγκαταλείπουν οι τουρίστες
Ο γραμματέας που «φεύγει με το κεφάλι ψηλά» και ο δήμαρχος που «δεν αντέχει συνεργάτες με άποψη»