Αναλυτικά η συνταγή
Πως να νοστιμεύσουμε αυτούς τους τραγανούς πατατοκεφτέδες που πανάρονται σε σιμιγδάλι; Με άφθονα μυρωδικά και πικάντικο κασέρι
20′ προετοιμασία
1 ώρα και 30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50′
Υλικά
Τεμάχια: 20
8 μέτριες πατάτες, καλά πλυμένες
100-130 γρ. πικάντικο κασέρι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
8 κουτ. σούπας αλεύρι
6 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, για το πανάρισμα
λάδι, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τους πατατοκεφτέδες παναρισμένους σε σιμιγδάλι, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες, με τις φλούδες τους, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα μπολ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό και να πλάθεται εύκολα, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθουμε κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και περνάμε τα κεφτεδάκια ώστε να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ κατσαρολάκι, ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους. Τηγανίζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)