Δείτε τη συνταγή
Τις μέρες που θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ, αλλά δεν θέλετε να θυσιάσετε τη γεύση, αυτά τα τσιγαριαστά χόρτα με μπόλικο λεμόνι και μυρωδικά θα σας χορτάσουν και θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1.000 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), σε μέτρια κομμάτια
- 500 γρ. πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε λεπτές ροδέλες
- 25 ml χυμός λεμονιού
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 20 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 20 γρ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- αλάτι,
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σπανάκι και πράσα τσιγαριαστά πλένουμε σχολαστικά και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι. Το ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε ξανά και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθεί, προσέχοντας να μη μαλακώσει και διαλύεται.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Κρήτη: Κλειστός αύριο Πέμπτη 13/11 ο ΒΟΑΚ λόγω εργασιών
Η Κρητικοπούλα που «μάγεψε» με τον χορό της - Δείτε το βίντεο
Κρήτη: Έφυγε από την ζωή γνωστός Χανιώτης επιχειρηματίας
Βορίζια: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 56χρονης πριν ξεψυχήσει
Βορίζια: Βίντεο και κινητό «έκαψαν» τον 23χρονο ανιψιό του Φανούρη Καργάκη
Τραγικός θάνατος 49χρονης σε φούρνο: Έμπλεξαν τα μαλλιά της στο ζυμωτήριο
Αυτός είναι ο 40χρονος κρεοπώλης που πέθανε κόβωντας καταλάθος τη μηριαία αρτηρία του
Ηράκλειο: Απίστευτο τροχαίο στην Λ. Καλοκαιρινού - Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην βιτρίνα καταστήματος
Ηράκλειο: Η νέα τάση που ανθίζει για τους νέους - Από τον Covid-19... στο φτηνό «ξεσάλωμα»!