Ηράκλειο: 32oC

Σαλάτα με μανιτάρια, αχλάδι, ρόκα και κατσικίσιο τυρί

22.02.2025, 9:53

Ό,τι πρέπει για βραδινό 

Μανιτάρια, αχλάδι, ρόκα και κατσικίσιο τυρί συναντιούνται σε μια πλούσια σαλάτα, γεμάτη γεύσεις και αρώματα, που μπορεί να σερβιριστεί και σε ένα κάλεσμα στο σπίτι ως πρώτο πιάτο.

25′ προετοιμασία
10′ αναμονή
Σύνολο: 35′

Υλικά
Μερίδες: 6
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο (αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στα τέσσερα) και λευκά, ανάμεικτα, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 αχλάδια κρυστάλλια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μάτσα ρόκα, καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια
40 γρ. μαύρες κορινθιακές σταφίδες
150 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί (σεβρ ή άλλο της αρεσκείας μας), κομμένο σε φέτες
20 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 – 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
40 ml βαλσαμικό ξίδι
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σαλάτα με μανιτάρια, αχλάδι, ρόκα και κατσικίσιο τυρί, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα αχλάδια και ανακατεύουμε απαλά.
Τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τη ρόκα, τις σταφίδες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί, σκορπίζουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα