Ηράκλειο: 31oC

Καστανόσουπα με μανιτάρια

10.01.2025, 23:36

Δείτε τη συνταγή 

Τα κάστανα και τα μανιτάρια είναι οι καταλληλότερες πρώτες ύλες για μια αχνιστή χειμωνιάτικη σούπα. Στη συνταγή προτείνουμε αποξηραμένες τρομπέτες, μπορούμε να βάλουμε όμως οποιοδήποτε αποξηραμένο μανιτάρι μάς αρέσει, ακόμα και μείξη αυτών.

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 1 κιλό κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα (δεν μας πειράζει αν σπάσουν και διαλυθούν – μπορούμε να πάρουμε και έτοιμα, προβρασμένα, που βρίσκουμε σε συσκευασίες vacuum)
  • 30 γρ. μαύρες τρομπέτες, αποξηραμένες, μουλιασμένες για 30 λεπτά σε λίγο νερό και καλά στραγγισμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τη καστανόσουπα με μανιτάρια, ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα κάστανα και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι
  • γεύσεις και τα αρώματα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Πολτοποιούμε το όλον είτε με ραβδομπλέντερ είτε αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε σε δόσεις και πολτοποιούμε εκεί, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, βελούδινη σούπα.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα