Πως μπορείς να εντοπίσεις τον ανεύθυνο οδηγό που χτύπησε το σταθμευμένο αυτοκίνητό σου
Με αυτές τις κινήσεις θα εντοπίσεις τον ανεύθυνο οδηγό που χτύπησε το σταθμευμένο αυτοκίνητό σου και δεν άφησε σημείωμα ενημέρωσης.
Χρόνια τώρα, η σωστή εκπαίδευση των οδηγών και φυσικά η παιδεία από το σπίτι, γιατί παίζει και αυτή το ρόλο της, απουσιάζει από την πλειοψηφία των οδηγών. Πιο παλιά, όταν ένας οδηγός τράκαρε πάνω σε σταθμευμένο όχημα, υπήρχαν πιθανότητες να σταματήσει και να αφήσει ένα σημείωμα με τα στοιχεία του για να επιμεληθεί της ζημιάς που έκανε.
Στις μέρες μας, όταν ένα αυτοκίνητο τρακάρει ένα παρκαρισμένο, είναι αρκετά συνηθισμένο να δούμε τον οδηγό που έκανε τον λάθος υπολογισμό, να τραπεί σε φυγή όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μην τον δει κανείς και φυσικά να μην το μάθει ο ιδιοκτήτης και αναγκαστεί να πληρώσει τη ζημιά.
Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποφύγουμε το «τρέξιμο». Αν υποπτευόμαστε ποιος είναι ο ένοχος λόγω των υπολειμμάτων χρώματος και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που σταθμεύει στον ίδιο χώρο με εμάς, τότε μπορούμε να του μιλήσουμε και να τον κάνουμε να ακούσει την λογική μας πίσω από την κουβέντα που του ανοίγουμε.
Διαφορετικά, έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε μια αναφορά στην ασφαλιστική μας και να αναφέρουμε το αυτοκίνητο που υποπτευόμαστε ότι είναι υπεύθυνο, με σκοπό οι ασφαλιστικές εταιρείες να μιλήσουν μεταξύ τους και να επιλύσουν το όποιο πρόβλημα.
Σε περίπτωση που δεν βρούμε σημείωμα, ρωτάμε του περίοικους και τα γειτονικά μαγαζιά εάν είδαν το συμβάν ή εάν συγκράτησαν την πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκίνητου που σας χτύπησε.
Εάν δεν μπορέσουμε να λάβουμε κάποια πληροφορία που να οδηγεί στον εντοπισμό του υπαίτιου, τότε η μόνη μας σωτηρία αναφορικά με την ανέξοδη επισκευή του αυτοκινήτου θα ήταν αν είχαμε προνοήσει για κάλυψη μικτής ασφάλειας. Σε αντίθετη συνθήκη θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πιθανότητα αποζημίωσης είναι πρακτικά μηδαμινή.
Ακόμη και αν δεν βρούμε το όχημα που προκάλεσε τη ζημιά, θα πρέπει να ενημερώσουμε την αστυνομία και την ασφαλιστική μας εταιρεία, ώστε να καταγραφεί το συμβάν. Με αυτό τον τρόπο θα εκμεταλλευτούμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε να εμφανιστεί σε δεύτερο χρόνο ο οδηγός που μας τράκαρε ή κάποιος αυτόπτης μάρτυρας που έχει κάποιο στοιχείο και να αποζημιωθούμε.
Τέλος, εάν υπάρχουν κάμερες καταστημάτων που έχουν καταγράψει το συμβάν και βοηθούν στον εντοπισμό του οδηγό που μας τράκαρε, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το υλικό τους αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Εάν όμως ο υπαίτιος δεν αναγνωρίσει τα συγκεκριμένα στοιχεία και κινηθεί νομικά, τότε θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα ελληνικά δικαστήρια δεν θα δεχθούν τα βίντεο ως αποδεικτικά στοιχεία.
Πηγή: Carandmotor.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 30χρονος που κατέρρευσε ενώ κολυμπούσε
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε απορριμματοφόρο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Τροχαίο έξω από το «Νίκος Καζαντζάκης» - ΙΧ συγκρούστηκε με λεωφορείο