Ηράκλειο: 31oC

Γίγαντες με κάστανα στην κατσαρόλα

16.01.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Μυρωδάτοι γίγαντες, με μπόλικα κρεμμύδια και λίγο καυτερό, για να εξισορροπεί τη γλύκα και των οσπρίων και των κρεμμυδιών, μαζί με τα κάστανα συνθέτουν ένα ονειρεμένο ζουμερό, λαδερό φαγητό.

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 300 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς
  • 250 γρ. έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
  • 500 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 1 εκ.
  • 1 δάφνη
  • 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τους γίγαντες με κάστανα στην κατσαρόλα η διαδικασία ξεκινάει ως εξής: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 700 ml καυτό νερό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, τα κάστανα, το ξίδι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα