Ηράκλειο: 34oC

Σαλάτα με μοτσαρέλα

19.01.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Με κρεμώδη μοτσαρέλα, θυμάρι και ξινούτσικο ντρέσινγκ η κλασική πράσινη σαλάτα αποκτά άλλη χάρη.

Υλικά
Μερίδες: 4-6

  • 400 γρ. πράσινα ανάμεικτα σαλατικά εποχής, όπως μαρούλι, γαλλική σαλάτα, λόλα, χοντροκομμένα (μπορούμε να πάρουμε και έτοιμα συσκευασμένα σε σακουλάκια, στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • οι φέτες από 2 μεγάλα πορτοκάλια σανγκουίνια (αν είμαστε αρκετά επιδέξιοι και έχουμε χρόνο, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη από τις φέτες πορτοκαλιού και να κρατήσουμε μόνο τα φιλέτα)
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με μοτσαρέλα και θυμάρι, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  • Ανακατεύουμε τις πρασινάδες με το φρέσκο κρεμμύδι, τα σανγκουίνια και αλατοπίπερο.
  • Σκορπίζουμε το τυρί, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment