Ηράκλειο: 29oC

Ρύζι με ηλιόσπορο και λιαστή ντομάτα

15.03.2025, 10:59

Δείτε τη συνταγή 

Ασυνήθιστο αλλά πολύ νόστιμο και χορταστικό, νηστίσιμο, πιάτο με ηλιόσπορο και λιαστή ντομάτα. Στη θέση του ρυζιού μπορούμε επίσης να βάλουμε σπαγγέτι ή βίδες.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι*
  • 3 κουτ. σούπας ηλιόσπορος, ψημένος (στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρείτε ψημένο και καθαρισμένο
  • ηλιόσπορο, αλατισμένο και ανάλατο)
  • 3 γεμάτες κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας κουμπιά κάπαρης, ψιλοκομμένα
  • 10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε το ρύζι με ηλιόσπορο και λιαστή ντομάτα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Βάζουμε την πάστα λιαστής ντομάτας με την κάππαρη σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κάπως μελάτο το παρασκεύασμα.
  • Σερβίρουμε το ρύζι σε πιατέλα ή στα πιάτα, βάζουμε τη σάλτσα στο κέντρο και σκορπίζουμε πάνω τους σπόρους και τις ελιές. Συνοδεύεται ιδανικά με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα