Αναλυτικά η συνταγή
Μια εύκολη συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού
Δείτε πως να τα φτιάξετε:
10′ προετοιμασία
10′ ψήσιμο
30′ αναμονή
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
200 γρ. γιαούρτι, κατά προτίμηση πρόβειο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 λεμόνι μικρό, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
«Περνάμε» το κοτόπουλο σε καλαμάκια (12-14), χωρίς να το σκουπίσουμε από τη μαρινάδα, και τακτοποιούμε τα σουβλάκια στο ταψί.
Ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντοπίστηκαν τα πρώτα 100 ΑΦΜ με παράνομες επιδοτήσεις και στην Κρήτη
Κρήτη: Σεισμός 3,2 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου
Κρήτη: 250 αδέσποτα πρόβατα μάζεψε η αστυνομία - Ψάχνουν τους ιδιοκτήτες
Κρήτη: Κάνουν μπάνιο δίπλα στα λύματα - Εικόνες ντροπής σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κατασχέσεις περιουσίας - Ποιοι δεν γλιτώνουν με τίποτα
Ο γραμματέας που «φεύγει με το κεφάλι ψηλά» και ο δήμαρχος που «δεν αντέχει συνεργάτες με άποψη»
Σεισμός τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Κρήτης
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα