Δείτε τη συνταγή
Ένα υπέροχο κέικ γιαουρτιού, ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο. Αφράτο, μαλακό και πεντανόστιμο, συνδυάζει γιαούρτι με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και βούτυρο Lurpak και κερδίζει στα σημεία!
Υλικά
Μερίδες: 12
- 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
- 430 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 350 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για τη φόρμα
- 220 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό (όχι στραγγιστό), πρόβειο ή κατσικίσιο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή μισό μισό ή 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Για το κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα, τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε κατά μέρος.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο Lurpak, το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να προκύψει μια ωραία, λεία και μαλακή κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι και το αρωματικό που επιλέξαμε (ξύσμα, κανέλα ή εκχύλισμα) και χτυπάμε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ-αλατιού που είχαμε αφήσει κατά μέρος και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά και να μην υπάρχουν «κόμποι» αλευριού (1-2 λεπτά αρκούν). Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε περισσότερο για να μην αναπτυχθεί η γλουτένη του αλευριού και βγει σκληρό το κέικ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο μας απαλά 2-3 φορές για να απλώσει το μείγμα καλά και να διαφύγει τυχόν αέρας που έχει εγκλωβιστεί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 70 λεπτά και δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα ή ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά, χωρίς ίχνη από υγρή ζύμη.
- Μόλις είναι έτοιμο το κέικ γιαουρτιού με τυρί κρέμα, το βγάζουμε, περιμένουμε 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Νίκη για την Ελλάδα και την Κύπρο: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία Αρναούτογλου κατά της παράνομης Tουρκικής αλιείας
Πάνος Καμμένος: «Αν συνεχίσουν τον πόλεμο, θα κατέβω πάλι στην πολιτική»
Ασύλληπτη τραγωδία στην Κρήτη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του
Συναγερμός στις αρχές του Ηρακλείου - Αυτοπυροβολήθηκε νεαρός άνδρας
Εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη: Το δίδυμο των «Αθηναίων» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα
Θλίψη στον δικηγορικό κόσμο του Ηρακλείου: «Έφυγε» η Ευτυχία Κατσαρού Πετράκη - Αύριο 8/9 το τελευταίο αντίο
Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμούς στον ΒΟΑΚ
Αμυλοείδωση: Συμπτώματα, αίτια και θεραπεία της σπάνιας ασθένειας - Στην Κρήτη οι περισσότεροι ασθενείς
ΕΝΦΙΑ: Μειώνεται στο μισό το 2026 και καταργείται πλήρως το 2027 - Ποιους αφορά