Δείτε πως να το φτιάξετε
Φαγητό έξοχο μέσα στην απλότητά του.
Ξεκίνησαν τα πράσα και τα απολαμβάνουμε μαζί με φιλέτο κοτόπουλο, με κουρκουμά και κύμινο, που ταιριάζουν μοναδικά.
15′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το κοτόπουλο με το μισό λάδι, τα μισά μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ψιλοκόψουμε τα πράσα.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και σχεδόν να γίνει.
Το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε 200 ml νερό, αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα υγρά του και ανακατεύουμε απαλά.
Συμμαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, με ρύζι και πράσινη σαλάτα με ελιές.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Αιματοχυσία δίχως τέλος στην άσφαλτο: Νεκρός 14χρονος σε τροχαίο
Θλίψη για γνωστό έμπορο του Ηρακλείου
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη
Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο πρώην διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χανίων
Με τον λογιστή στο χωράφι για το φετινό λιομάζωμα οι παραγωγοί
Κρήτη: Έρχονται αλλαγές με συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας
Πένθος στο Λασίθι για τον αγαπητό Νικόλα - Αύριο 12/10 το τελευταίο αντίο
Ανησυχία στην Κρήτη: Η φετινή ελαιοπαραγωγή κινδυνεύει από την έλλειψη φαρμάκων κατά του δάκου
Σούπερ μάρκετ: Μείωση τιμών σε 1.000 κωδικούς προϊόντων – Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα