Ηράκλειο: 27oC

Μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα

20.02.2025, 10:05

Διαφορετική γεύση… στο κλασικό φιλέτο

Αν θέλετε να δώσετε μια διαφορετική γεύση στο κλασικό μοσχαρίσιο φιλέτο, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Τα τρυφερά φιλετάκια παίρνουν βαθιά νοστιμιά από την μπίρα και διακριτική ένταση από τη μουστάρδα.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 800 γρ. λεπτές φέτες μοσχαριού από τρανς ή κιλότο, χτυπημένες απο τον χασάπη μας ώστε να γίνουν πολύ λεπτές (εσκαλόπ), κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 250 ml μπίρα ξανθιά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισος σε σπόρους, κοπανισμένος μέχρι να γίνει σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα ρηχό πιάτο, το μπαχάρι, το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Παίρνουμε ένα-ένα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών πιέζοντας ώστε να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  4. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 4 λεπτά συνολικά.
  5. Σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε το νερό.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, για περίπου 10 – 12 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ και τον άνηθο.
  8. Τα προσθέτουμε στο σκεύος και το ανακινούμε, να πάει το μείγμα παντού.
  9. Μόλις δέσει κάπως η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
  10. Συνοδεύουμε, τα μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα, ιδανικά, με ρύζι πιλάφι με καρεδάκια καρότου.

Πηγή: gastronomos.gr