Αναλυτικά η συνταγή
Τα πράσα αυτή την εποχή είναι πολύ τρυφερά και ολόγλυκα και εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε. Τα κάνουμε τσιγαριαστά και τα πασπαλίζουμε με μια ωραία, πικάντικη φέτα θρυμματισμένη.
Πηγή: gastronomos.gr
Τα τσιγαριαστά πράσα μπορούμε, αν θέλουμε, να τα εμπλουτίσουμε με σοταρισμένα αλλαντικά της αρεσκείας μας αλλά και χωριάτικα λουκάνικα.
30′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό πράσα, σε λεπτές φέτες
500 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), χοντροκομμένο
25 ml χυμός λεμονιού
100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
20 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
20 γρ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
130 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. περίπου φέτα, θρυμματισμένη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε πράσα τσιγαριστά με σπανάκι, αρχικά ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα με λίγο αλάτι για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκορπίζουμε τη φέτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε, τα πράσα τσιγαριστά με σπανάκι, με ζεστό προζυμένιο ψωμί.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Αυτά τα 4 ζώδια θα πάρουν επιτέλους όσα ζήτησαν από το σύμπαν το 2026
Ηράκλειο: Τροχαίο στον δρόμο Σκαλάνι - Πεζά - Ένα άτομο τραυματίστηκε
Πένθος στη Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Γιάννης Τρουλινάκης
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στο Γάζι
Κρήτη: Καλάσνικοφ, βεντέτα και επιείκεια: Έπεσε η αυλαία για τους πυροβολισμούς στα Ασκύφου
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»