Δείτε πως να τα φτιάξετε
Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ήδη ακαταμάχητα, αλλά συνοδευόμενα από μια μαγιονέζα λάιμ που χαρίζει φρεσκάδα και οξύτητα θα είναι ακόμα περισσότερο λαχταριστά.
Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ρυζάλευρο για να μαγειρέψετε τα καλαμάρια: Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο γίνονται ακόμα πιο τραγανά, αλλά ικανοποιούμε και τις ανάγκες όσων πρέπει να περιορίσουν τη γλουτένη.
Υλικά
Για τη μαγιονέζα
250 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. χυμό λάιμ
2 κρόκοι αυγών
1 κουτάλι μηλόξυδο
Αλάτι
Για τα καλαμαράκια
500 γρ. καθαρισμένα καλαμάρια
Ρυζάλευρο
Αλάτι
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Για τη μαγιονέζα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε τη μαγιονέζα.
Για τα καλαμαράκια
Ξεπλένουμε τα καλαμάρια κάτω από νερό και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Ύστερα τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Πανάρουμε τα καλαμαράκια με το ρυζάλευρο και τα τηγανίζουμε βυθίζοντάς τα σε λάδι στους 180°C για περίπου 1 λεπτό, μαγειρεύοντας λίγα τη φορά.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε με τη μαγιονέζα, τελειώνοντας με λίγο ξύσμα λάιμ. Καλή απόλαυση.
Πηγή: jenny.gr

Δημοφιλή
Μπλεγμένος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής – Τι εξετάζουν οι αρχές
Κρήτη: Στους δρόμους οι κτηνοτρόφοι αύριο – Μπλόκα σε Ηράκλειο και Χανιά στον ΒΟΑΚ
Σοβαρό ατύχημα στο Ηράκλειο: Άνδρας έπεσε από μεγάλο ύψος στην προσπάθειά του να υψώσει την γαλανόλευκη
Κρήτη: Κλείνει την Τετάρτη 29/10 ο ΒΟΑΚ λόγω ανατινάξεων
Τα τυχερά ζώδια αυτής της εβδομάδας (27/10-02/11)
Στο σφυρί ακίνητα από την ΑΑΔΕ – Ποιο βγαίνει σε πλειστηριασμό στην Κρήτη
ΔΕΔΔΗΕ: Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αύριο 29 Οκτωβρίου σε περιοχές της Κρήτη
Στο καζάνι της Υπουργού Τουρισμού το Cretaone (φωτογραφίες)
«Άστραψε και βρόντηξε» ο Τζώρτζογλου για τον Αυγενάκη: «Τολμά και βγαίνει δημόσια και καταδικάζει την βία»