Δείτε πως να τα φτιάξετε
Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ήδη ακαταμάχητα, αλλά συνοδευόμενα από μια μαγιονέζα λάιμ που χαρίζει φρεσκάδα και οξύτητα θα είναι ακόμα περισσότερο λαχταριστά.
Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ρυζάλευρο για να μαγειρέψετε τα καλαμάρια: Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο γίνονται ακόμα πιο τραγανά, αλλά ικανοποιούμε και τις ανάγκες όσων πρέπει να περιορίσουν τη γλουτένη.
Υλικά
Για τη μαγιονέζα
250 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. χυμό λάιμ
2 κρόκοι αυγών
1 κουτάλι μηλόξυδο
Αλάτι
Για τα καλαμαράκια
500 γρ. καθαρισμένα καλαμάρια
Ρυζάλευρο
Αλάτι
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Για τη μαγιονέζα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε τη μαγιονέζα.
Για τα καλαμαράκια
Ξεπλένουμε τα καλαμάρια κάτω από νερό και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Ύστερα τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Πανάρουμε τα καλαμαράκια με το ρυζάλευρο και τα τηγανίζουμε βυθίζοντάς τα σε λάδι στους 180°C για περίπου 1 λεπτό, μαγειρεύοντας λίγα τη φορά.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε με τη μαγιονέζα, τελειώνοντας με λίγο ξύσμα λάιμ. Καλή απόλαυση.
Πηγή: jenny.gr
Δημοφιλή
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε γνωστή ηθοποιός
Θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον θάνατο της μητέρας της Μαρίας Κασωτάκη
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά