Ηράκλειο: 29oC

Συνταγή: Κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, λαχανικά και μυρωδικά

16.03.2025, 14:35

Δείτε πως να τους φτιάξετε 

Με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά φτιάχνουμε light και πεντανόστιμους Κεφτέδες. Συνοδεύουμε με πουρέ και πράσινη σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

20′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4
400 γρ. κιμάς από κοτόπουλο, από μπούτι, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος (από το ψυγείο)
2 – 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κούπα ψίχουλα από «μαύρο» ψωμί, τριμμένο στο μούλτι
1 κούπα καρότο ψιλοτριμμένο και ελαφρώς στυμμένο
1 κούπα ψιλοτριμμένη κολοκύθα, ελαφρώς στυμμένη
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή φρέσκο κρεμμυδάκι
1 αυγό, χτυπημένο
αλατοπίπερο κατά βούληση
ελάχιστο λάδι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, λαχανικά και μυρωδικά, ξεκινάμε απλώνοντας τα ψίχουλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180° C, ίσα να στεγνώσουν λίγο.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα ψίχουλα να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα λαχανικά, το σκόρδο, τα ψίχουλα, το αυγό, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε 16 μέτριους κεφτέδες, ελαφρώς πλακέ.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο τηγάνι (με σπρέι λαδιού ή με πινέλο), το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τους κεφτέδες, σε δόσεις, για περίπου 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με πουρέ, σαλάτα με ελαφριά βινεγκρέτ και ντιπ της αρεσκείας μας (π.χ. γιαούρτι με μυρωδικά ή πελτές με λίγο λάιμ, μυρωδικά και τσίλι).

Πηγή: gastronomos.gr