Εύκολα και γρήγορα στο σπίτι
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για να φτιάξετε τους δικούς σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα μυρωδικών. Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να τους ψήσετε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά για ένα πιο ελαφρύ γεύμα.
gastronomos.gr
Υλικά για τη συνταγή
500 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
150 γρ. φέτα, τριμμένη (προαιρετικά)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 φλιτζάνι)
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες για τη συνταγή
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 15-20 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, τα στίβουμε καλά με τα χέρια μας ή με ένα καθαρό πανί, για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο, το αυγό και τη φέτα (αν χρησιμοποιούμε).
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Πλάθουμε μικρούς κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με τζατζίκι ή γιαούρτι.
Πηγή: enikos.gr
Σύνοψη άρθρου
- Οι κολοκυθοκεφτέδες μπορούν να γίνουν πιο υγιεινοί αν ψηθούν στον φούρνο αντί να τηγανιστούν.
- Η συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως κολοκυθάκια, κρεμμύδι, άνηθο και δυόσμο.
- Το μείγμα πρέπει να πλάθεται μετά την προσθήκη αλευριού και να τηγανίζεται μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου, με συνοδευτικό τζατζίκι ή γιαούρτι.
Δημοφιλή
Αιματοχυσία δίχως τέλος στην άσφαλτο: Νεκρός 14χρονος σε τροχαίο
Θλίψη για γνωστό έμπορο του Ηρακλείου
Θλίψη στα Χανιά: Απεβίωσαν με διαφορά λίγων ημερών οι αδελφές Κουτσουδάκη
Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο πρώην διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χανίων
Κρήτη: Έρχονται αλλαγές με συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας
Δημήτρης Βρύσαλης: «Όχι στην καύση σκουπιδιών – Δεν παίζουμε στα ζάρια το μέλλον των παιδιών μας»
Με τον λογιστή στο χωράφι για το φετινό λιομάζωμα οι παραγωγοί
Θλίψη στην Μεσαρά για τον χαμό του αγαπητού δασκάλου
Σεισμός τώρα στην Κρήτη