Αναλυτικά η συνταγή
Ο κουρκουμάς ταιριάζει τέλεια με τον κιμά κοτόπουλου και κάνει τα κεφτεδάκια μας ονειρεμένα. Δείτε πως να τα φτιάξετε.
15′ προετοιμασία
10′ ψήσιμο
Σύνολο: 25′
Υλικά
Τεμάχια: 20-25
600 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
150 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κακουλέ (λέγεται και καρδάμωμο)
1 κουτ. σούπας κουρκουμάς, σε σκόνη
1 αυγό τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
200 γρ. ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό και καλά στυμμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου ψητά, με κουρκουμά, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 20 – 25 κεφτεδάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
Απλώνουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντοπίστηκαν τα πρώτα 100 ΑΦΜ με παράνομες επιδοτήσεις και στην Κρήτη
Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για την οικογένεια Βελημβασάκη
Κρήτη: Σεισμός 3,2 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου
«Νέκρα στην Σαντορίνη, η Κρήτη είναι φίσκα»: Αλλάζει ο χάρτης των διακοπών στην Ελλάδα - Ποια νησιά εγκαταλείπουν οι τουρίστες
Κρήτη: 250 αδέσποτα πρόβατα μάζεψε η αστυνομία - Ψάχνουν τους ιδιοκτήτες
Κρήτη: Κάνουν μπάνιο δίπλα στα λύματα - Εικόνες ντροπής σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κατασχέσεις περιουσίας - Ποιοι δεν γλιτώνουν με τίποτα
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Ο γραμματέας που «φεύγει με το κεφάλι ψηλά» και ο δήμαρχος που «δεν αντέχει συνεργάτες με άποψη»