Ηράκλειο: 21oC

Κέικ με τσάι και τζίντζερ

25.03.2025, 16:23

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Απλό μεν, αλλά με αρώματα σπέσιαλ και με υφή ντελικάτη, αυτό το κέικ θα το σερβίρετε σε ένα απογευματινό κάλεσμα για τσάι ή σε ένα σπέσιαλ κυριακάτικο μπραντς με φρέσκα φρούτα και σπιτικές μαρμελάδες.

Υλικά

Μερίδες: 10

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. τσάι μαύρο με άρωμα πορτοκαλιού ή άλλων εσπεριδοειδών ή Έarl Grey
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 240 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο για τη φόρμα
  • 15 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο, σε ψιλά καρέ
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 25 γρ. γλυκόζη
  • 2 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για το Κέικ με τσάι και τζίντζερ, ξεκινάμε και στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, το αλεύρι, το τσάι και το αλάτι. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα. Έτσι το τσάι θα βγάλει όλα τα αρώματά του και θα ενσωματωθεί καλά στα υπόλοιπα υλικά.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά, ώστε το βούτυρο να απορροφήσει το άρωμα του τζίντζερ. Το σουρώνουμε καλά και πετάμε τα κομματάκια του τζίντζερ.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια όχι πολύ μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα.
  7. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  8. Προσθέτουμε όλο μεμιάς το μείγμα του πολυκόφτη και τους παπαρουνόσπορους (αν βάλουμε) και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  9. Τέλος, ρίχνουμε το αρωματισμένο λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
  10. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Έφτασε στην Ελλάδα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ηράκλειο

Μακελειό στα Βορίζια: Μέσα στο αυτοκίνητο «γάζωσαν» τον 38χρονο (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Πολιτισμός

Πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο συνθέτης και στιχουργός Λεό Λέανδρος, πατέρας της Βίκυς Λέανδρος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Υγεία

Ξεκινά η διάθεση των δωρεάν φαρμάκων για την παχυσαρκία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ηράκλειο

Ασύλληπτη τραγωδία στο Ηράκλειο: 22χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 25 λεπτά
Ελλάδα

Λαύριο: Αρνείται ότι ασέλγησε στην 16χρονη ο 72χρονος προπονητής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ηράκλειο

Ξύπνησαν μνήμες από τον Αύγουστο του 55΄: Η πολύνεκρη κρητική βεντέτα στα Βορίζια που συγκλόνισε την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα στα Βριλήσσια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε άλλο όχημα και ντεραπάρισε στη μέση του δρόμου (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ηράκλειο

Βορίζια: Ήρθε από τα Χανιά για το μνημόσυνο του πατέρα της και έχασε τη ζωή της στο μακελειό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Ηράκλειο

Φονική βεντέτα στα Βορίζια: Πατέρας 5 παιδιών ένα από τα θύματα – Θρήνος στα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →