Δείτε πως να τη φτιάξετε
Μια πολίτικη συνταγή με ξηρούς καρπούς και ψωμί, ιδανική για συνοδευτικό σε ψάρι.
30′ προετοιμασία
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 800 ml
250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
400 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Για τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη.
Προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο, τον χυμό, το ξίδι και το αλάτι, χτυπάμε για να ενωθούν και στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα.
Μυστικά
Τη διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, κλεισμένη σε βάζο.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Βίντεο-ντοκουμέντο από το μακελειό στα Βορίζια: Η στιγμή που ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη πυροβολεί με καλάσνικοφ
Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του 21χρονου Γρηγόρη - Τον βρήκε νεκρό πολίτης
Αφίσα με προσβλητικό περιεχόμενο για τους Κρητικούς κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έρχεται μόνιμα το FBI στην Κρήτη
Βορίζια: Επιστρέφει στο χωριό παρά τις απειλές η μητέρα της 56χρονης - «Όχι» στο σασμό από τη μάνα του 39χρονου
Βορίζια: Πολλές απαντήσεις δίνει η βαλλιστική για τα όπλα της αιματηρής συμπλοκής
Βορίζια: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τον γαμπρό του Καργάκη να πυροβολεί την ώρα της συμπλοκής
Κρήτη: Κλειστός ο ΒΟΑΚ αύριο 5/11 λόγω ανατινάξεων
Βορίζια: Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του μακελειού στο χωριό του Ψηλορείτη (φωτογραφίες)