Δείτε πως να τη φτιάξετε
Μια πολίτικη συνταγή με ξηρούς καρπούς και ψωμί, ιδανική για συνοδευτικό σε ψάρι.
30′ προετοιμασία
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 800 ml
250 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
400 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Για τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη.
Προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο, τον χυμό, το ξίδι και το αλάτι, χτυπάμε για να ενωθούν και στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα.
Μυστικά
Τη διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, κλεισμένη σε βάζο.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Τραγωδία στον Μυλοπόταμο - Εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του
Ηράκλειο, η πόλη που δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι και με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν τις παράνομες επιδοτήσεις
Βεβήλωσαν την φάτνη στην Πλατεία Ελευθερίας!
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται συλλήψεις εγκληματικών οργανώσεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Χανιά: Θλίψη για τον 37χρονο Λάζαρο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Αγία Μαρίνα
Θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Ξενοφώντα Ζηκίδη
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»