Αναλυτικά η συνταγή
Aυτή την εποχή μας αρέσει να βρισκόμαστε στην κουζίνα ετοιμάζοντας ζουμερά και παραδοσιακά πιάτα.
Επίσης λατρεύουμε ό,τι είναι comfort food… Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε κεφτεδάκια, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας.
Πηγή: cantina.protothema.gr
Υλικά
600 γρ. κιμά (300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, 300 γρ. χοιρινό)
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
25 γρ αλεύρι πατάτας
400 γρ σάλτσα ντομάτας
Κορν φλάουρ για γεύση
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό , το αλεύρι πατάτας και αλατοπιπερώνουμε. Με τα χέρια μας, σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα περνάμε από κορν φλάουρ. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι με λίγο λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ξεχωριστά, σοτάρουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτοντας επίσης δύο σκελίδες σκόρδο για γεύση. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα ντομάτας. Μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα με το καπάκι για μιάμιση ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα σερβίρετε ζεστά με φέτες χωριάτικο ψωμί. Καλή απόλαυση.
Πηγή: jenny.gr
Δημοφιλή
Βαρύ πένθος για τη Νένα Χρονοπούλου
«Μαύρη Τρίτη» για την Κρήτη – Τρεις αιφνίδιοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες
Τζόκερ: Κρητικός ξύπνησε 100.000 ευρώ πλουσιότερος!
Εφιάλτης για 35χρονη στη Ρόδο: Νεαρός άνδρας την άρπαξε από το κεφάλι και την βίασε σε τουαλέτα νυχτερινού κέντρου
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα τώρα στην παραλιακή
Τα τρία e-mail που «ξεσκέπασαν» τον γνωστό πρώην αστυνομικό
Άγριος καυγάς μεταξύ γυναικών σε παραλία – Μάλωσαν για το τραγούδι που έπαιζε στο beach bar
Αδιανόητη τραγωδία στις ΗΠΑ: Νεκρό κοριτσάκι 10 χρονών μετά από φρικτά βασανιστήρια των γονιών του - Ξεψύχησε μόνο του (φωτό)
Ιος Chikungunya: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Φόβοι για νέα πανδημία