Δείτε τη συνταγή
Αυτή η δροσερή, γλυκο-ξινο-πικάντικη σαλάτα είναι από την Πόλη. Είναι τόσο πλούσια που σερβίρεται και ως ένα ωραιότατο, χορταστικότατο σαλατογεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 400 γρ. φασόλια λευκά, μικρά, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 πιπεριές κέρατο, σε ψιλά καρέ
- 2 τρυφερά αγγουράκια μικρά, με τη φλούδα, σε μικρούς κύβους
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 15 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 90 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 180 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 12 φιλέτα αντζούγιας, διατηρημένα σε λάδι, καλά στραγγισμένα
Διαδικασία
- Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό τόσο που να τα σκεπάζει άνετα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο τέλος, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε βαθύ σκεύος και, όπως είναι ζεστά, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν. Έτσι θα νοστιμίσουν σε βάθος.
- Αδειάζουμε τα φασόλια σε βαθιά σαλατιέρα, προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και στολίζουμε με τα φιλέτα αντζούγιας.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»