Ηράκλειο: 36oC

Σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια

21.04.2025, 17:35

Δείτε τη συνταγή 

Μια λαχταριστή λαδένια σπαγγετάδα με τρυφερά μπουκετάκια μπρόκολου και μανιτάρια λευκά, έτοιμη στο πι και φι. Την πασπαλίζουμε με πικάντικη φέτα και φύλλα βασιλικού.

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο, χοντροκομμένα
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • περίπου 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10-15 ολόκληρα φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να λαδωθεί καλά.
  • Ρίχνουμε την πάπρικα και αλατοπίπερο, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Πασπαλίζουμε με τη φέτα και τον βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως, τα σπαγγέτι με μπρόκολο και μανιτάρια.

Πηγή: gastronomos.gr