Ηράκλειο: 34oC

Ταλιατέλες με μπέικον και σάλτσα τυριού

28.06.2025, 18:56

Δείτε τη συνταγή 

Μια λαχταριστή μακαρονάδα με απίθανη τυρένια σάλτσα και ολίγον μπέικον. Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, μαζί με την προετοιμασία!

Υλικά
Μερίδες: 4-5

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. μπέικον, σε ψιλά καρέ
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε ταλιατέλες με μπέικον και σάλτσα τυριού, αρχικά βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης «σάλτσα».
  • Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment