Αναλυτικά η συνταγή
Η αυθεντική καρμπονάρα παντρεύεται με τα κρητικά υλικά και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την ιταλική συνταγή.
Υλικά
500γρ. σκιουφιχτά ή μακαρούνες (ζυμαρικά)
250γρ. απάκι
20γρ. βούτυρο ή στάκα
6 κρόκους από αβγά βιολογικά
250γρ. γραβιέρα κρητική, ώριμη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
gastronomos.gr
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα σκιουφιχτά ζυμαρικά και τα μαγειρεύετε al dente, δηλαδή να κρατάνε λίγο στο δόντι. Τα σουρώνετε και κρατάτε σε ένα μπολ το νερό που έβρασαν.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το απάκι και το σοτάρετε με το βούτυρο ή τη στάκα για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους με 6-7 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό από αυτό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε τη γραβιέρα τριμμένη, πασπαλίζετε με πιπέρι και ανακατεύετε ξανά.
Βήμα 4
Περιχύνετε τα ζυμαρικά με το μίγμα αβγών-τυριού και ανακατεύετε συνεχώς για 1 λεπτό. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως όσο η καρμπονάρα είναι ζεστή.
Tips
Αντί για σκιουφιχτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει.
Πηγή: protothema.gr
Δημοφιλή
«Έσπασε» το μπλόκο με τη γουρούνα και χάθηκε - Σκηνές τρόμου με λαθροκυνηγό στην Κρήτη
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύθηκαν οι περιουσίες δυο κτηνοτρόφων – Είχαν πάρει παράνομες επιδοτήσεις ύψους 1,7 εκατ. ευρώ
Επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στην Χανιώπορτα!
Παλαιό Φάληρο: Σοκαριστικές μαρτυρίες γειτόνων για το τρίχρονο κορίτσι (βίντεο)
Κόλλησε ως «φωτογραφικός» ο διαγωνισμός του ΤΕΕ για το rebranding - 3η χρονιά χωρίς εθνική καμπάνια για τον Τουρισμό
Πένθος στη Μεσαρά για τον θάνατο του αγαπητού Αντώνη Βαρδουλάκη
Το συγκλονιστικό σκίτσο που ζωγράφισε η Κυριακή Γρίβα και αποκάλυπτε την κακοποίησή της - Βρέθηκε τετρασέλιδο γράμμα
Κρήτη: Πήγε να μυρίσει τα αρώματα στα αφορολόγητα και τα «ξέχασε» στην τσέπη της
Ηράκλειο: Επι ποδός οι αρχές για σοβαρά τροχαία την πρώτη ημέρα του Αυγούστου