Ηράκλειο: 29oC

Τραγανές τυροκροκέτες με μέλι εύκολα και γρήγορα

15.07.2025, 21:48

Δείτε πως να τις φτιάξετε 

Το αγαπημένο μεζεδάκι για κάθε λάτρη των τυριών!

Αυτές οι κροκέτες φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και εξαφανίζονται από τα πιάτα στο πι και φι. Συνοδεύουν εξαιρετικά κρασί και μπίρα.

Υλικά

Για τις κροκέτες
150γρ. τυρί κατσικίσιο τύπου chevre κομμένο σε τρίμματα
150γρ. κασέρι τριμμένο
100γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
1 αβγό
2 κουτ. σούπας αλεύρι
πιπέρι

Για το πανάρισμα
2 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
100γρ. κάσιους ψιλοκομμένα
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

μελιτζανοκροκετες gastronomos.gr

 

Διαδικασία

Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά, το αβγό, το αλεύρι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν μια πάστα. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει το μίγμα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια πλάθετε το μίγμα των τυριών σε μικρά μπαλάκια. Ανακατεύετε την τριμμένη φρυγανιά με τα ψιλοκομμένα κάσιους και τα πανάρετε τα μπαλάκια τυριών, βουτώντας τα πρώτα στο ασπράδι, και στη συνέχεια στο μίγμα φρυγανιάς-κάσιους.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις κροκέτες για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 4
Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε αμέσως τις κροκέτες περιχυμένες με λίγο μέλι.

Πηγή: protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Οι τυροκροκέτες με κατσικίσιο τυρί, κασέρι και γραβιέρα είναι εύκολες και γρήγορες στην παρασκευή τους.
  • Το μίγμα των τυριών πλάθεται σε μπαλάκια, πανάρεται με φρυγανιά και κάσιους και τηγανίζεται μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Οι κροκέτες συνοδεύουν ιδανικά κρασί και μπίρα και σερβίρονται με μέλι για πρόσθετη γεύση.
  • Η συνταγή απαιτεί απλά υλικά, όπως τυριά, αβγό, αλεύρι, και γίνεται σε λίγα μόνο βήματα.
Advertisment