Ηράκλειο: 28oC

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας

22.07.2025, 19:27

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Μια ασιατικής επιρροής, εύκολη συνταγή με κοτόπουλο για κάθε μέρα. Το γάλα καρύδας, το τζίντζερ και το φυστικοβούτυρο δίνουν τον τόνο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

1 κοτόπουλο σε 10 κομμάτια, χωρίς την πέτσα

30 ml χυμός λεμονιού

3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

3 εκ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας κάρι

200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα

300 ml γάλα καρύδας

80 γρ. φυστικοβούτυρο

τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο, χοντροκομμένα (αν δεν μας αρέσει, βάζουμε μαϊντανό)

90 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με γάλα καρύδας, αρχικά κάνουμε «μασάζ» στο κοτόπουλο με το λεμόνι και αλατοπίπερο.
  2. Στη συνέχεια, το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και βγάζουμε 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.
  3. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
  5. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, εκτός από αυτά του στήθους.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 200 ml νερό και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
  7. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  8. Διαλύουμε το φυστικοβούτυρο σε 60 ml καυτό νερό και το ρίχνουμε μαζί με το στήθος κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
  9. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό για να έχουμε μια πλούσια σάλτσα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μία βράση το φαγητό.
  10. Ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  11. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε, το κοτόπουλο με γάλα καρύδας, με λευκό ρύζι μπασμάτι. Προσέχουμε όπως το τρώμε για τυχόν κοκαλάκια.

Μυστικά

  • Μπορούμε να το κάνουμε και με φιλέτο κοτόπουλου, όμως με τα κομμάτια με τα κόκαλα θα γίνει πιο νόστιμη η σάλτσα.

Πηγή: gastronomos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Μια ασιατική συνταγή με κοτόπουλο, γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο προσφέρει εύκολη προετοιμασία και πλούσια γεύση.
  • Το κοτόπουλο μαρινάρεται με λεμόνι και αλατοπίπερο πριν σοταριστεί και μαγειρευτεί με κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ.
  • Προστίθενται ντομάτα, γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο για μια πλούσια σάλτσα, ενώ το φαγητό σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι.
  • Η χρήση κομματιών με κόκαλα ενισχύει τη γεύση της σάλτσας, ενώ ο κόλιανδρος προσθέτει φρεσκάδα στο πιάτο.
πριν από 4 λεπτά
Style

Για τα χρήματα… δεν σταματούν πουθενά αυτά τα ζώδια!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Οικονομική στήριξη σε ευάλωτα νοικοκυριά στην περιφέρεια – Έως 600 ευρώ ετησίως

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Υγεία

Ανησυχία για τον ιό του Δυτικού Νείλου – 75 μολύνσεις και 5 θύματα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

ATHENS COFFEE FESTIVAL 2025: Ραντεβού για καφέ & διασκέδαση – έλα και εσύ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κρήτη

Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης – Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο κατασπάραξαν υπάλληλο μπροστά στους έντρομους επισκέπτες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Πολιτική

Μητσοτάκης για Final 4: Απόδειξη των προσπαθειών μας η διεξαγωγή του στην Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Πότε και για ποιους ισχύουν οι διαγραφές φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Style

Πώς θα καταλάβετε αν ο χωρισμός σας ήταν λάθος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ηράκλειο

Συνάντηση της ΠΟΕΕΤ με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Άννα Καραμανλή

Διαβάστε περισσότερα