Ηράκλειο: 27oC

Πώς να φτιάξετε γρήγορα το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

19.08.2025, 17:09

Αναλυτικά η διαδικασία

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζεστό, γλυκό και τραγανό καλαμπόκι; Παρότι λατρεύουμε τη μυρωδιά και τη γεύση του ψημένου στα κάρβουνα καλαμποκιού από τους πλανόδιους ψήστες, πάντα το βραστό ξεχωρίζει για την απλότητά του. Όσο εύκολη κι αν φαίνεται η διαδικασία, το καλαμπόκι μπορεί εύκολα να χάσει τη νοστιμιά του στο νερό και να καταλήξει άγευστο και άτονο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσει όλη του τη γλύκα και τη ζουμερή υφή και για να το απολαύσουμε στο σπίτι ζουμερό αρκούν δύο απλά υλικά που κάνουν τη διαφορά.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η σωστή επιλογή καλαμποκιού είναι το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Το καλαμπόκι που θα διαλέξουμε πρέπει να έχει ζωηρά, καθαρά πράσινα φύλλα, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Η φούντα του καλό είναι να είναι πυκνή και να έχει μια φυσική γυαλάδα, ένδειξη ότι είναι ώριμο και ποιοτικό. Ιδιαίτερη σημασία έχει και το πότε κόπηκε το καλαμπόκι από το φυτό· όσο πιο πρόσφατη είναι η συγκομιδή, τόσο πιο τρυφερό και γλυκό θα είναι.

Τέλος, οι σπόροι του πρέπει να είναι πυκνοί, ομοιόμορφοι σε χρώμα – κατά προτίμηση χωρίς λευκά σημεία – και να έχουν μαλακή, γεμάτη υφή, ώστε να υπόσχονται ένα ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο.

Πώς θα φτιάξουμε το πιο ζουμερό βραστό καλαμπόκι

Στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αντί να αλείψουμε το βούτυρο αφού το καλαμπόκι βράσει, το ενσωματώνουμε από την αρχή στη διαδικασία μαγειρέματος. Έτσι, το καλαμπόκι απορροφά τη γεύση και παραμένει εξαιρετικά ζουμερό και απολαυστικό.

Αναλυτικά η διαδικασία

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει και κοχλάζει προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο το οποίο μπορεί να είναι είτε ανάλατο είτε αλατισμένο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 8′-10′.
Για να σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε σε ποσότητα που μας ευχαριστεί γευστικά και προσθέτουμε λίγο έξτρα βούτυρο από πάνω.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Το καλαμπόκι πρέπει να επιλέγεται με ζωηρά πράσινα φύλλα και πυκνή, γυαλιστερή φούντα για καλύτερη γεύση.
  • Στην κατσαρόλα με το βραστό νερό προσθέτουμε ½ φλιτζάνι γάλα και 2 κουταλιές βούτυρο για ζουμερό αποτέλεσμα.
  • Το καλαμπόκι μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά για 8'-10' μετά την προσθήκη του γάλακτος και του βουτύρου.
  • Σερβίρουμε το καλαμπόκι με αλάτι, πιπέρι και επιπλέον βούτυρο για επιπλέον γεύση.
πριν από 3 λεπτά
Κόσμος

Λευκός Οίκος: «Σε εξέλιξη» τα σχέδια για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Σοκ στη Λαμία: Απείλησε με μαχαίρι την ΑμεΑ γειτόνισσά του για 30 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες ο οδηγός του μοιραίου φορτηγού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Ελλάδα

Ιστιοφόρο «τυλίχθηκε» στις φλόγες στο Αιγαίο – Διάσωση δύο αλλοδαπών (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Αθλητικά

Εμμανουήλ Καραλής: Κατέκτησε την 1η θέση στο Diamond League της Λωζάνης με άλμα στα 6,02μ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Style

«Μαύρο Φεγγάρι»: Τα 3 ζώδια που θα νιώσουν πιο έντονα την επιρροή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία στην Πάτρα: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 52 λεπτά
Ελλάδα

Απίστευτη ταλαιπωρία για 99 επιβάτες πλοίου – Παρουσίασε μηχανική βλάβη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 59 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ 40χρονος άνδρας μετά από τροχαίο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Χαλάνδρι: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος – Έσπασε τη λάμα του πρώτου μαχαιριού και έβγαλε το δεύτερο

Διαβάστε περισσότερα