Ηράκλειο: 20oC

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι

12.10.2025, 19:59

Τηγάνισμα με σωστή τεχνική

Η χοιρινή μπριζόλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά κομμάτια του ελληνικού τραπεζιού.

Αν και πολλοί την προτιμούν ψημένη στον φούρνο ή στα κάρβουνα, το τηγάνι μπορεί να αναδείξει τη νοστιμιά της με τρόπο μοναδικό — αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.

Όταν η χοιρινή μπριζόλα μαγειρεύεται σωστά στο τηγάνι, αποκτά εξωτερικά μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά παραμένει τρυφερή και ζουμερή.

Το μυστικό για να το πετύχετε αυτό είναι η σωστή προετοιμασία και ένα σύντομο αλλά αποτελεσματικό μαρινάρισμα.

Επιλογή και προετοιμασία

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει παχιές, χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο. Το πάχος βοηθά το κρέας να διατηρήσει την υγρασία του κατά το ψήσιμο. Στο σπίτι, τρυπήστε τη χοιρινή μπριζόλα με ένα πιρούνι ώστε να διευκολύνετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει σε βάθος.

Γρήγορη μαρινάδα για χοιρινή μπριζόλα

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια νερό, ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν καλά. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες στο μείγμα και αφήστε τις να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 8 ώρες. Όσο περισσότερο, τόσο πιο μαλακές και νόστιμες θα γίνουν.

Τηγάνισμα με σωστή τεχνική

Στεγνώστε πολύ καλά κάθε χοιρινή μπριζόλα με απορροφητικό χαρτί πριν τη βάλετε στο τηγάνι. Ζεστάνετε καλά ένα μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να καπνίζει, βάλτε τις μπριζόλες και ψήστε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να «σφραγίσει» το κρέας και να δημιουργηθεί κρούστα.

Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τις μπριζόλες συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Το απόλυτο τελείωμα

Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες) και λίγα φρέσκα κλαράκια θυμάρι. Περιχύστε την κάθε χοιρινή μπριζόλα με το αρωματισμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αυτό προσθέτει βάθος στη γεύση και ένα άρωμα που θα κάνει τη διαφορά.

Σερβίρισμα που ξεχωρίζει

Αφήστε τις χοιρινές μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5-7 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύστε με πατάτες, σαλάτα ή ό,τι τραβάει η όρεξή σας, και περιχύστε με τη sauce από το τηγάνι για έξτρα νοστιμιά.

Bonus tip: Γιατί να προτιμήσετε τη χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι;

Γιατί είναι γρήγορη, οικονομική, και με τη σωστή τεχνική μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και το καλύτερο ψητοπωλείο. Και φυσικά, γιατί λίγα πράγματα είναι πιο satisfying από μια χοιρινή μπριζόλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό.

Πηγή: protothema.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Η χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι αποκτά χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό με σωστή τεχνική προετοιμασίας και μαριναρίσματος.
  • Το πάχος και η προετοιμασία με μαρινάδα βοηθούν το κρέας να διατηρήσει την υγρασία του και να γίνει πιο νόστιμο.
  • Το τηγάνισμα σε ζεστό τηγάνι και η προσθήκη βουτύρου με αρώματα δημιουργούν μια ξεχωριστή γεύση.
  • Η χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι είναι γρήγορη, οικονομική και μπορεί να ανταγωνιστεί το καλύτερο ψητοπωλείο.
πριν από 1 λεπτό
Style

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

Στην εκδήλωση για το μνημείο της Παπούρας παρέστη ο Στέφανος Κασσελάκης (Φώτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Ελλάδα

Βίντεο από τη στιγμή που άγνωστοι τοποθετούν γκαζάκια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Κρήτη

Γνωστός ηθοποιός παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τη σύντροφό του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Style

Πως να φτιάξετε πίτσα πεπερόνι εύκολα και γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ελλάδα

Ακίνητα: Οι δημοφιλείς περιοχές των υποψηφίων ιδιοκτητών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Ελλάδα

Νέες ταυτότητες: Δυσεύρετα πλέον τα ραντεβού για την έκδοσή τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Υγεία

Tα κρούσματα τσικουνγκούνια και δάγκειου πυρετού στην ΕΕ ξεπέρασαν φέτος αυτά του Δυτικού Νείλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ελλάδα

Πάνος Ρούτσι: «Υποσχέθηκα στο παιδί μου ότι όσο αναπνέω, δεν σταματάω, θα τους βάλω όλους φυλακή»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Κόσμος

Συγκρούσεις Αφγανών Ταλιμπάν και Πακιστανών στρατιωτών

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →