Το αγαπημένα μπισκότα στην πιο υγιεινή εκδοχή τους
Τα μπισκότα είναι μια γλυκιά λιχουδιά που αγαπάμε πολύ. Μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε σε διάφορες εκδοχές, όμως μερικές φορές αναγκαζόμαστε να τα στερηθούμε, μαζί με άλλα σνακ που φτιάχνονται με αλεύρι, άρα περιέχουν γλουτένη, λόγω κάποιων δυσάρεστων επιπτώσεων που έχουν στον οργανισμό μας. Η δυσανεξία στη γλουτένη, δηλαδή η κοιλιοκάκη, είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλο και περισσότερους ενήλικες και παιδιά τα τελευταία χρόνια. Ακόμα, αρκετοί προσπαθούν να περιορίσουν τη γλουτένη, ακόμη κι αν δεν τους προκαλεί ενοχλήσεις, προκειμένου να κάνουν τη διατροφή τους πιο υγιεινή.
Ευτυχώς, το να μην καταναλώνουμε γλουτένη δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι δεν μπορούμε να τρώμε τα αγαπημένα μας ψωμοειδή και γενικά να απολαμβάνουμε τις ζύμες που αγαπάμε. Από τη στιγμή που στην αγορά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά “gluten free” προϊόντα αλλά και άλευρα μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι θέλουμε. Με τη συνταγή που σας δίνουμε σε λίγα λεπτά θα έχετε απολασυτικά cookies με σοκολάτα χωρίς γλουτένη, βούτυρο και ζάχαρη.
gastronomos.gr
Υλικά για 10 κομμάτια
125 γρ. τσιπς μαύρης σοκολάτας
1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
1 αυγό, χτυπημένο
3 κ.σ. μέλι
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρίς γλουτένη
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και το μέλι και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το αμυγδαλοβούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε τα τσιπς σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και με ένα κουτάλι μοιράζουμε πάνω τη ζύμη. Αφήνουμε λίγη απόσταση ανάμεσα στις κουταλιές για να μην κολλήσουν τα μπισκότα όταν φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά και απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα.
Tip
Μπορείτε να βάλετε όποιο καρποβούτυρο θέλετε και σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σοκολατενια τσιπς με σταφίδες και καρύδια.
Πηγή: bovary.gr
Σύνοψη άρθρου
- Η συνταγή προσφέρει μια υγιεινή εκδοχή μπισκότων χωρίς γλουτένη, βούτυρο και ζάχαρη.
- Η δυσανεξία στη γλουτένη ταλαιπωρεί πολλούς, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές για αγαπημένες λιχουδιές.
- Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν αμυγδαλοβούτυρο, μέλι και τσιπς μαύρης σοκολάτας.
- Η συνταγή επιτρέπει ευελιξία, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο καρποβούτυρο ή πρόσθετα επιθυμείτε.

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 65χρονος που έχασε την ζωή του σε τροχαίο στο Γάζι
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Αδιανόητο τροχαίο: ΙΧ τούμπαρε και προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού