Ηράκλειο: 20oC

Κεφτεδάκια και ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο

08.11.2025, 12:00

Αναλυτικά η συνταγή

Μια απλή συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια με μπόλικα μυρωδικά. Το ντιπ από γιαούρτι και δυόσμο δίνει δροσιά στο πιάτο.

15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
20′ αναμονή
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 5

Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξίδι
5 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα

Για το ντιπ
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ κεφτεδάκια Πηγή: freepik

 

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και τα κεφτεδάκια γίνονται πιο αφράτα.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.
Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπάλες, πλαταίνοντας τα ελαφρά με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε ελαφρά.
Σε τηγάνι γεμάτο με ελαιόλαδο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί ώστε φύγει το πολύ λάδι.
Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το ντιπ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με το ντιπ γιαουρτιού και, αν θέλουμε, τηγανητές πατάτες.

Πηγή: gastronomos.gr

Σύνοψη άρθρου

  • Μια απλή συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια με χρήση μυρωδικών όπως δυόσμος και μαϊντανός.
  • Το ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο προσφέρει δροσιά και συνοδεύει ιδανικά τα κεφτεδάκια.
  • Η προετοιμασία του κιμά περιλαμβάνει ξίδι για να μαλακώσουν οι ίνες του, ενώ η ζύμωση διαρκεί 20-30 λεπτά.
  • Τα κεφτεδάκια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο και σερβίρονται με το ντιπ, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία.
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Φολέγανδρος: Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς ξεσπά – «Κουκουλώνουν ένα έγκλημα που το παιδί τους έχει ομολογήσει»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Αθλητικά

Νέο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό AKTOR – Εκτός δράσης ο Βασίλης Τολιόπουλος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Πολιτική

Χατζηδάκης: «Εθνική επιτυχία οι ενεργειακές συμφωνίες με τις ΗΠΑ – Έως τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές στους αγρότες»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Ηράκλειο

Μιχαέλα Βρυθιά: Δίνει… «Φως» στα Σαββατόβραδα του χειμώνα στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Style

Ένταση on air ανάμεσα σε Γκλέτσο και Χρηστίδου: «Μου στήσατε παγίδα – Όχι σε μένα αυτά» (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Style

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η αποχαιρετιστήρια τελετή για την Κίλι Σφακιανάκη στη Ριτσώνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 50 λεπτά
Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: «Καμία επίθεση δεν θα φοβίσει την αλήθεια – Οι δράστες θα συλληφθούν»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: «Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να ελέγχει τα σπίτια και τα timelines των υπαλλήλων του»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε 24ωρη βάση η αστυνομική παρουσία στους οικισμούς Ρομά – Ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι στα Διαβατά

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Ξεκληρίστηκε οικογένεια στην Άγκυρα: Νεκροί γονείς και το μωρό τους σε τροχαίο δυστύχημα

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →