Εύκολο, νόστιμο και εντυπωσιακό
Αργοψήνουμε μελωμένο κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα για τα γιορτινά -και όχι μόνο- τραπέζια.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 3 κιλά κατσικάκι μπούτι και σπάλα
- ε.π. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια, τον χυμό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι
- 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κιλό πατάτες baby
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα μελιού
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
- 1 κρεμμυδάκι το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
- 3 κουτ. σούπας μέλι
Διαδικασία
- Μαρινάρουμε το κατσικάκι με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά και πιπέρι.
- Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις βάζουμε ολόκληρες στο ταψί.
- Τοποθετούμε στη γάστρα το μαριναρισμένο κατσικάκι μαζί με τα υγρά του, το αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2-2,5 ώρες.
- Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον δυόσμο, το κρεμμυδάκι και το ξίδι.
- Μόλις πάρουν βράση και μείνει η μισή ποσότητα, ρίχνουμε λίγα από τα υγρά του κατσικιού και αφήνουμε να γλασάρει.
- Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα το κατσικάκι με τις πατάτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Δημοφιλή
Πέθανε ο Γιώργος Βασιλάκης, ο λυράρης από το Γαράζο - Το τελευταίο αντίο από την Κρήτη
Αμάρι: Βαρύ πένθος για τον Σταμάτη που έφυγε πολύ νωρίς
Νέες συλλήψεις για τα δύο αδέλφια στα Χανιά – Σοκάρουν οι κατηγορίες στη 2η δικογραφία
Το τελευταίο ...«αντίο» στην Αργυρώ Κλαδά - Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο
Βαρύ το πένθος στην Μεσαρά: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 42 ετών ο αγαπητός Χαρίλαος
Σοβαρό τροχαίο στη Χερσόνησο με εκτροπή μπετονιέρας – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του οδηγού
Αποκλεισμός αεροδρομίου από κτηνοτρόφους: Αποζημιώσεις για τις χαμένες πτήσεις θα ζητήσουν οι τουρίστες
«Κλείδωσε» η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ - Ποιους θα αφορά
ΕΝΦΙΑ: Μειώνεται στο μισό το 2026 και καταργείται πλήρως το 2027 - Ποιους αφορά