Ηράκλειο: 26oC

Συνταγή: Κατσικάκι με μέλι, δυόσμο και πατάτες στον φούρνο

01.11.2024, 16:53

Εύκολο, νόστιμο και εντυπωσιακό 

Αργοψήνουμε μελωμένο κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα για τα γιορτινά -και όχι μόνο- τραπέζια.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 3 κιλά κατσικάκι μπούτι και σπάλα
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, τον χυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα μελιού

  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
  • 1 κρεμμυδάκι το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

  • Μαρινάρουμε το κατσικάκι με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά και πιπέρι.
  • Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις βάζουμε ολόκληρες στο ταψί.
  • Τοποθετούμε στη γάστρα το μαριναρισμένο κατσικάκι μαζί με τα υγρά του, το αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2-2,5 ώρες.
  • Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον δυόσμο, το κρεμμυδάκι και το ξίδι.
  • Μόλις πάρουν βράση και μείνει η μισή ποσότητα, ρίχνουμε λίγα από τα υγρά του κατσικιού και αφήνουμε να γλασάρει.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα το κατσικάκι με τις πατάτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Advertisment