Διαδικασία
Βήμα 1
Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες μία μία με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό βούτυρο μαζί με τα μισά φύλλα από το φασκόμηλο και σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το βούτυρο γίνει ξανθό, αποσύρουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε στη μέση και κουφώνουμε με το κουτάλι βγάζοντας την ψίχα. Βάζουμε την ψίχα στο μπλέντερ και σουρώνουμε το αρωματισμένο βούτυρο μέσα στον κάδο. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Διορθώνουμε το αλάτι.
Βήμα 4
Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το φασκόμηλο. Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τον πουρέ γαρνίροντας από πάνω με τα φύλλα του φασκόμηλου.
Δημοφιλή
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Τραγωδία στην Αχαΐα: Νεκρός αγρότης με σφαίρα από καραμπίνα
Πρώτο «τραπέζι πίστα» σε διάσημο καφέ του Κολωνακίου ο... «Φραπές»
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Λασίθι: Επικίνδυνη προσπέραση λεωφορείου σε διπλή γραμμή (φωτογραφία)
Νέο αίμα στους δρόμους της Κρήτης - Νεκρός 57χρονος άνδρας σε τροχαίο