Εύκολα και υγιεινά
Αν ψάχνετε μια εύκολη και πεντανόστιμη vegan συνταγή, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε καλαμάκια με vegan nuggets και λαχανικά, όπως ο Άκης Πετρετζίκης.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τα nuggets
- 1 κολοκυθάκι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μελιτζάνα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 300 γρ. vegan nuggets
Για τη σαλάτα αβοκάντο
- 2 αβοκάντο
- ½ ντομάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Για το σερβίρισμα
- φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
- πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκυθάκι πρώτα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ., και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε τις φέτες από το κολοκυθάκι στο σχαροτήγανο, ακουμπώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη.
- Σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και μεταφέρουμε όλες τις φέτες στο ταψί.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα πρώτα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1 εκ., και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε τις φέτες της μελιτζάνας στο σχαροτήγανο, ακουμπώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη.
- Σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και μεταφέρουμε όλες τις φέτες στο ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την πιπεριά Φλωρίνης.
- Προσθέτουμε στο ταψί τα vegan nuggets, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Στον μισό χρόνο γυρνάμε τα nuggets, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και καρφώνουμε τα λαχανικά και τα nuggets εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκι.
Για τη σαλάτα αβοκάντο
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια από τις αντίθετες κατευθύνσεις, και τα ανοίγουμε.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια καρφώνοντας ένα μαχαίρι, και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα τους, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, και την σπάμε με το μαχαίρι σε κομμάτια.
- Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε στο μπολ.
- Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια και το μπολ με τη σάλτσα σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος.
- Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και φρυγανισμένο ψωμί.
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Θρήνος για την 32χρονη Στέλλα που «έσβησε» νωρίς
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Γυναικοκτονία στον Βόλο: 20 εκτρώσεις είχε κάνει η 36χρονη – «Ήθελε να την κρατήσει κοντά του με το ζόρι»
Άγριος καβγάς στην Νέα Αλικαρνασσό - Τον έστειλε στο νοσοκομείο για ένα κοίταγμα
Ηράκλειο: «Ναι» στο εμπορικό κέντρο ύψους 22 μέτρων από το δημοτικό συμβούλιο
Τραγωδία στην Καστοριά: Πήραν κρυφά το αυτοκίνητο τα δύο παιδιά - «Ήταν ζευγάρι ο Θέμης και η Αλεξάνδρα»
Viral ο μικρός Κρητικός που φλερτάρει νεαρή κοπέλα με μπικίνι - «Έλα να πάμε στο νησί»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Το τελευταίο αντίο στην Αλεξάνδρα Νικολαΐδου – Λύγησαν η μητέρα της και ο σύντροφος της Ντέμης Νικολαΐδης στην κηδεία