Ηράκλειο: 29oC

Μία ακόμα υπέροχη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη!

20.01.2024, 4:17

Έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά 

Θέλεις κάτι γρήγορο και εύκολο για σνακ; Βρήκες την κατάλληλη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη!

Θα χρειαστείς:

  • 400 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 ⅕ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 250 γρ. mix τυριών
  • 200 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε το ψωμί στον πολυκόφτη σε δόσεις, χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί αλλα να μην γίνει τρίμματα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να σπάσουν τα αυγά.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη ρίγανη και 200 γρ. από το mix τυριών.
  • Κόβουμε τις φέτες ζαμπόν σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μπολ, και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης ομοιόμορφα στο ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών, την υπόλοιπη φρυγανιά και την υπόλοιπη ρίγανη.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.