Χορταστικός μεζές του φούρνου που θυμίζει σχεδόν σουφλέ…
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό ρίχνοντάς το στη μια άκρη του ταψιού (όχι πάνω στις πατάτες) και τις ψήνουμε για 45΄.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για ακόμη 15΄ ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και το μείγμα των αυγών να σφίξει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά
- Μερίδες: 4-5
- 6 μεγάλες πατάτες, χοντροκομμένες
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 6 αυγά
- 150 γρ. γιαούρτι
- 100 ml γάλα πλήρες
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Δημοφιλή
Κρήτη: Σεισμός 3,2 ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Σεισμός τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Κρήτης
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 19 Ιουλίου
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κατασχέσεις περιουσίας - Ποιοι δεν γλιτώνουν με τίποτα
Αυτή η παραλία της Κρήτης έχει τα πιο ήρεμα και πεντακάθαρα νερά - Δείτε φώτο
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Καζαντζίδη - 1 τραυματίας (Φωτογραφίες- Βίντεο)