Χορταστικός μεζές του φούρνου που θυμίζει σχεδόν σουφλέ…
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC στον αέρα. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό ρίχνοντάς το στη μια άκρη του ταψιού (όχι πάνω στις πατάτες) και τις ψήνουμε για 45΄.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για ακόμη 15΄ ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και το μείγμα των αυγών να σφίξει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά
- Μερίδες: 4-5
- 6 μεγάλες πατάτες, χοντροκομμένες
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 6 αυγά
- 150 γρ. γιαούρτι
- 100 ml γάλα πλήρες
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι, μαύρο πιπέρι

Δημοφιλή
Θλίψη στο Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή η Άννα Παρσωτάκη
Κρήτη: Πως έγινε το αιματηρό περιστατικό στο Έλος Κισσάμου - O δράστης εκτέλεσε το θύμα εν ψυχρώ
Καρέ-καρέ η άγρια επίθεση στον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο - Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο
Θεσσαλονίκη: 20χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά από μαχαίρωμα στην Περαία
Κρήτη: Τραγωδία με 29χρονο - Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο
Η Κρητικιά τραγουδίστρια που συγκίνησε με την ιστορία της στο The Voice - Δείτε βίντεο
Ηράκλειο: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Βορίδη σε εστιατόριο - Δείτε βίντεο από την στιγμή
Στο σφυρί ακίνητα από την ΑΑΔΕ – Ποιο βγαίνει σε πλειστηριασμό στην Κρήτη
Αποκλειστικό cretaone: Με αγωγές εναντίον του Δήμου, απαντούν οι κάτοικοι των Βουτών για τις ρηγματώσεις