Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, βυθίζουμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να παραμείνει απίστευτα ζουμερό.
Βήμα 2
Πολτοποιούμε τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο σε μορφή πουρέ ή, αν προτιμούμε, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Αναμειγνύουμε τις πιπεριές μέσα στο γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα. Σε περίπτωση που περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα.
Βήμα 3
Αναμειγνύουμε τη σκόνη του στιγμαίου πουρέ με το αλεύρι. Στεγνώνουμε τις φτερούγες πολύ προσεκτικά και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα από πουρέ και αλεύρι, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
Βήμα 4
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε στους 180°C ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμιού που θα πετάξουμε μέσα να πάρει καφέ χρώμα μέσα σε 30’’.
Βήμα 5
Με το που θα κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τις φτερούγες για 6’. Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου, μέχρι να τηγανιστούν όλες. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Δημοφιλή
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε γνωστή ηθοποιός
Θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον θάνατο της μητέρας της Μαρίας Κασωτάκη
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά