Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Tornado omelet από τον Άκη Πετρετζίκη!

30.01.2024, 6:24

Δείτε πως να φτιάξετε αυτήν την εκπληκτική κορεάτικη ομελέτα

Η tornado omelet είναι ένα διάσημο street food της Κορέας και πρόκειται για μια ομελέτα σε σχήμα ανεμοστρόβιλου που σερβίρεται πάνω σε ρύζι! Μοιάζει με το αντίστοιχο ιαπωνικό πιάτο «omurice» και θεωρείται το αγαπημένο φαγητό της παιδικής ηλικίας των Ιαπώνων.

Η λέξη «tornado» σημαίνει «ανεμοστρόβιλος» και ονομάζεται αλλιώς και «Twister omelet» λόγω του στριφογυριστού αυγού στο κέντρο του πιάτου.

Θα χρειαστείτε:

Για το ρύζι

  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 400 γρ. νερό
  • 80 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την ομελέτα

  • 8 αυγά, μεσαία
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι

  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι (που να έχει καπάκι) σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το νερό, το ρύζι, την πιπεριά, το καλαμπόκι, το κρεμμυδάκι, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη με κλειστό το καπάκι.

Για την ομελέτα

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 4 αυγά, το μισό κορν φλάουρ και αλάτι, και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν τα αυγά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και αφήνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα περιμετρικά.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο μια τσιμπίδα ή 2 chopsticks, πιάνουμε 2 άκρες και γυρνάμε σιγά σιγά το τηγάνι γύρω-γύρω ώστε να δημιουργήσουμε το εφέ του ανεμοστρόβιλου.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη ομελέτα.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε το μισό ρύζι σε ένα μπολ, το πατάμε στην επιφάνεια με ένα κουτάλι και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο ρύζι.
  • Τοποθετούμε την κάθε ομελέτα πάνω από το ρύζι με τρόπο ώστε να το σκεπάσει όλο.
  • Πασπαλίζουμε με θυμάρι και πιπέρι και σερβίρουμε.
πριν από 9 λεπτά
Αθλητικά

Super League: Η ταυτότητα της 15ης αγωνιστικής

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Εξαιρετικός στην «Αγιά Σοφιά», έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Η ΑΑΔΕ για τον έλεγχο στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών: «Όποιος είναι νόμιμος, δεν φοβάται»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 47 λεπτά
Ελλάδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Όλα τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Style

Αν ανήκεις σε ένα από αυτά τα 3 ζώδια, το 2026 θα είναι η χρονιά σου!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση Μάλαμα – Η ανάρτησή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Υγεία

Γρίπη: Τα SOS των ειδικών για μετάδοση στις γιορτές – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 40χρονη σύντροφό του και έπεσε από την ταράτσα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ηράκλειο

«Μύρισαν» Χριστούγεννα στις Κάτω Ασίτες – Φωτίστηκε το δέντρο στην κεντρική πλατεία (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Κλήρωση Τζόκερ 21/12/2025: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 5,6 εκατ. ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →