Ηράκλειο: 33oC

Tornado omelet από τον Άκη Πετρετζίκη!

30.01.2024, 6:24

Δείτε πως να φτιάξετε αυτήν την εκπληκτική κορεάτικη ομελέτα

Η tornado omelet είναι ένα διάσημο street food της Κορέας και πρόκειται για μια ομελέτα σε σχήμα ανεμοστρόβιλου που σερβίρεται πάνω σε ρύζι! Μοιάζει με το αντίστοιχο ιαπωνικό πιάτο «omurice» και θεωρείται το αγαπημένο φαγητό της παιδικής ηλικίας των Ιαπώνων.

Η λέξη «tornado» σημαίνει «ανεμοστρόβιλος» και ονομάζεται αλλιώς και «Twister omelet» λόγω του στριφογυριστού αυγού στο κέντρο του πιάτου.

Θα χρειαστείτε:

Για το ρύζι

  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 400 γρ. νερό
  • 80 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την ομελέτα

  • 8 αυγά, μεσαία
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι

  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι (που να έχει καπάκι) σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το νερό, το ρύζι, την πιπεριά, το καλαμπόκι, το κρεμμυδάκι, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη με κλειστό το καπάκι.

Για την ομελέτα

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 4 αυγά, το μισό κορν φλάουρ και αλάτι, και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν τα αυγά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και αφήνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα περιμετρικά.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο μια τσιμπίδα ή 2 chopsticks, πιάνουμε 2 άκρες και γυρνάμε σιγά σιγά το τηγάνι γύρω-γύρω ώστε να δημιουργήσουμε το εφέ του ανεμοστρόβιλου.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη ομελέτα.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε το μισό ρύζι σε ένα μπολ, το πατάμε στην επιφάνεια με ένα κουτάλι και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο ρύζι.
  • Τοποθετούμε την κάθε ομελέτα πάνω από το ρύζι με τρόπο ώστε να το σκεπάσει όλο.
  • Πασπαλίζουμε με θυμάρι και πιπέρι και σερβίρουμε.
πριν από 3 λεπτά
Αθλητικά

Οι δηλώσεις Σπανούλη για τον ημιτελικό και το… καρφί για τον Αταμάν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ελλάδα

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Άλσος Αχαΐας – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Αθλητικά

Χειρουργήθηκε ο Λουίς Ενρίκε

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ελλάδα

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία» σε όλη την Ελλάδα: Ζήσε την εμπειρία της μπύρας από …μέσα!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 23 λεπτά
Ελλάδα

Καρέ καρέ η δράση 40χρονου διαρρήκτη, επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι Ρομά «παγώνουν» προσωρινά τις μηνύσεις κατά του δήμου…περιμένοντας τον δήμαρχο!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Style

Erik Truffaz Quartet στο το Half Note Jazz Club

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Κόσμος

Δείτε πως μοιάζει η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Αθλητικά

EuroBasket 2025: Η AEGEAN μεταφέρει Ελληνες φιλάθλους στη Ρίγα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 55 λεπτά
Style

Δείτε ποιο ποτό που πίνεις λατρεύουν τα κουνούπια

Διαβάστε περισσότερα