Ηράκλειο: 13oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Σουβλάκι μανιταριών από τον Άκη Πετρετζίκη!

06.02.2024, 1:06

Το απόλυτο σουβλάκι για vegetarians, vegans και όχι μόνο

Μια διαφορετική χορτοφαγική εκδοχή για σουβλάκι με μανιτάρια πορτομπέλο και πλευρώτους! Το απόλυτο σουβλάκι για vegetarians, vegans και όχι μόνο!

Θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 40 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη vegan cocktail sauce

  • ½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 3 κ.σ. vegan μαγιονέζα

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. πατάτες τηγανητές
  • 4 αραβικές πίτες, καλαμποκιού, κομμένες στα 4

Μέθοδος εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (ή στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας) στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  • Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου με την πλαϊνή πλευρά ενός μαχαιριού, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο στα 4 και τα ρίχνουμε στη μαρινάδα.
  • Ανοίγουμε τα μανιτάρια πλευρώτους με τα χέρια μας ώστε να τα χωρίσουμε και τα ρίχνουμε ολόκληρα στο μπολ.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. (Προαιρετικά μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να μαριναριστούν.)
  • Συνθέτουμε 6 σουβλάκια, περνώντας σε ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ 2-3 κομμάτια από το κάθε λαχανικό.
  • Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί με σχάρα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη vegan cocktail sauce

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ την πάπρικα, το σκόρδο, την κέτσαπ και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, αραβικές πίτες και την cocktail sauce.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ένα τυλιχτό με τα ίδια υλικά.
πριν από 2 λεπτά
Κρήτη

Ανησυχία στα Χανιά για ρήγμα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων (Φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Ηράκλειο

Κέρδισε τις εντυπώσεις το πρώτο «Parkrun Heraklion», ο πρώτος γύρος των Ενετικών Τειχών (video)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 11 λεπτά
Style

Τα 5 ζώδια που λατρεύουν τα Χριστούγεννα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Κρήτη

Λασίθι: Χειροπέδες, πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος σε νεαρό οδηγό για επικίνδυνους ελιγμούς και…σούζες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 20 λεπτά
Κόσμος

Ο «ψηφιακός» Πάπας Λέων: Smartwatch, WhatsApp και γερμανικά στις 3 τα ξημερώματα – Η πίστη δεν φοβάται την πρόοδο, αλλά μπορεί να πορεύεται μαζί της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Πέταξε σακίδιο με κάνναβη από το μπαλκόνι για να γλιτώσει!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Ελλάδα

Athens Santa Run 2025, μια γιορτή αλληλεγγύης και αθλητισμού (εικόνες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Κόσμος

Πλήθος κόσμου στο Στόουνχεντζ για τον εορτασμό του χειμερινού ηλιοστασίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ηράκλειο

Κρήτη: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 40 λεπτά
Ελλάδα

Με τις συλλογικές συμβάσεις ξανανοίγει ο κοινωνικός διάλογος και αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων (βίντεο))

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →