Ηράκλειο: 21oC

Σεμινάριο για την Κρητική τσικουδιά από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

04.02.2024, 7:48

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες όλη την διαδικασία του αποστάγματος 

Νέο σεμινάριο για την απόσταξη, την επεξεργασία και την κατανάλωση της τσικουδιάς Κρήτης διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για οινολόγους, οινοποιούς, παραγωγούς αποσταγμάτων, ιδιοκτήτες / υπαλλήλους καταστημάτων εμπορίας αλκοολούχων ποτών, bartenders και λάτρεις του παραδοσιακού αποστάγματος της Κρήτης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Κρητικό απόσταγμα, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωσή του, μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία, τη νομοθεσία, τον σωστό τρόπο παραγωγής, αποθήκευσης και κατανάλωσης.

Ο εκπαιδευόμενος θα αποκομίσει γνώσεις για:

  • την παραγωγή αποστάγματος,
  • την δημιουργία ηδύποτων και μπράντι,
  • την νομοθεσία τους και
  • του τρόπους κατανάλωσης.

Ενότητες σεμιναρίου:

  1. Ιστορία του αποστάγματος στην Ελλάδα και πληροφορίες για την απόσταξη παγκοσμίως.
  2. Νομοθεσία στην Ελλάδα (για παραγωγή, εμπορία και κατανάλωση),
  3. Σωστή Αποθήκευση – Συσκευασία,
  4. Πρώτες ύλες,
  5. Διαδικασία απόσταξης
  6. Κατηγορίες Αλκοολούχων ποτών με πρόσθετα αρώματα και παλαίωση,
  7. Τρόποι κατανάλωσης (ποτό, κοκτέιλ, drink pairing, μαγειρική και ζαχαροπλαστική),
  8. Γευσιγνωσία.

Διάρκεια: 12 διδακτικές ώρες: Δευτέρα 19/02, Τετάρτη 21/02, Δευτέρα 26/02,  Τετάρτη 28/02, από 18:00 έως 20:30.

Κόστος: 100€ ανά συμμετοχή

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:

Γιώργος Νικηφόρος, πτυχιούχος Διοίκησης και Οικονομίας  ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Κατά την περίοδο 2006 – 2015 ήταν ιδιοκτήτης συμβουλευτικού – φοροτεχνικού γραφείου. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα, αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point.

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Ξανά στους δρόμους οι αγρότες – Στις 23 Νοεμβρίου οι τελικές αποφάσεις τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Αθλητικά

Super League: Σε τι θα αναφερθεί στη συνέντευξή του ο Γιάννης Αλαφούζος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Οικονομία

Συντάξεις: Ανατροπή με τις πληρωμές – Πότε θα καταβληθούν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

45χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Κόσμος

Αργεντική: Κάρφωσαν κλειδί στο πρόσωπο ποδοσφαιριστή – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ελλάδα

Συνελήφθησαν 4 άτομα για την δολοφονία του Γιάννη Λάλα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 35 λεπτά
Ελλάδα

Έρχονται για 8.961 προσλήψεις στο Δημόσιο πριν τα Χριστούγεννα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 44 λεπτά
Ελλάδα

Μοσχάρι από «χρυσάφι»: Στα 22 ευρώ το κιλό εκτοξεύτηκε η τιμή του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 45 λεπτά
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι υπό την απειλή μαχαιριού επιχείρησαν να ληστέψουν κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 51 λεπτά
Ελλάδα

Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από τα συντρίμμια αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →